Yılbaşından beri yüzde 17.000 artan bu altcoin'de yarın önemli bir gün!
Yılbaşından beri yüzde 17.000 artan bu altcoin'de yarın önemli bir gün!

Bu altcoinler haftalık kazançlarıyla piyasa çöküşünde ayakta kaldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, hafta sonu öncesi piyasanın geri kalanıyla birlikte sert satışlara maruz kaldı. Düşüşün en büyük nedeni olarak ise yeni bir koronavirüs varyantı endişelerinin küresel piyasaları etkilemesi gösterildi. Son düşüşlerle birlikte BTC, 69.000 dolarlık ATH değerinden yüzde 20’den fazla düşüş gördü. Ancak düşüşün ortasında haftalık kazançlarını koruyan büyük altcoinler vardı.

Kripto para piyasalarında  yaklaşık 14.865 kripto para olduğu varsayılıyor. Bu rakam, ABD hisse senedi piyasalarındaki hisse sayısının 3 katından fazla. Piyasalarda bulunan kripto paraların bu kadar fazla olması, yüksek sermayeye sahip kriptoların dışında sektördeki büyük hareketleri takip etmeyi neredeyse imkansız kılıyor.

Piyasadaki kripto paraların sayısı özellikle boğa piyasası esnasında arttı. Son rallide kripto piyasası 3 trilyon dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu sermaye artışından nemalanan Solana, Cardano ve Shiba Inu gibi ciddi yükselişler gördü.

Daha az likidite ve daha fazla oynaklıkla, bu altcoinler, yatırımcılara kısa sürede büyük kayıplar veya kazançlar sağlayabilir. Shiba Inu,  bir yıllık süre zarfında yüzde 1000 üzerinde değer kazandı. Gün içi volatil hareketler görülse de haftalık kazançları takip etmek, kripto topluluğuna olan ilgiyi takip etmek için daha net bir bakış açısı sağlayabilir.

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, bunlar, Bitcoin ve Ethereum’daki düşüşe rağmen geçen hafta 1 milyar dolar üzerinde piyasa değerine sahip en iyi performans gösteren beş kripto parayı aşağıda listeledik.

1 milyar dolar üzerinde sermaye değerine sahip altcoinler arasında en çok kazandıranlar

Piyasa değeri 17,47 milyar dolar ile 13. sıradaki Crypto.com Coin (CRO) haftalık yüzde 33,3 oranında getiri oranıyla  en çok kazandıran 5. kripto para konumunda. 4. sırada 2,2 milyar dolar sermaye değerine sahip Basic Attention Token (BAT) yüzde 36,5 oranında getiriye sahip.

3. sırada son bir haftada yüzde 59,5 getiri oranına sahip olan Zcash (ZEC) bulunuyor. ZEC, 3,3 milyar dolarlık sermaye değeriyle sıralamada 52. sırada bulunuyor. 1 milyar dolar sermayenin üzerinde bulunan kripto paralar arasında metaverse tabanlı kripto para Sand Box (SAND) son 7 günde yüzde 67,2 oranında kazanç sağladı.

Haftalık kazançlarda ilk sıra ise Gala (GALA) tokenine ait. Blockchain tabanlı oyun tokeni olan Gala, 5 milyar dolarlık bir sermaye değerine sahip ve bir hafta içerisinde fiyatı, yüzde 216,8 oranında arttı.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin