Bitcoin yükseliş beklentilerini Aralık’a bıraktı, son görünüm ne durumda?
Bitcoin yükseliş beklentilerini Aralık’a bıraktı, son görünüm ne durumda?

Hafta kapanışına doğru Bitcoin piyasasında son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çarşamba günkü büyük düşüşten bu yana, bitcoin fiyatı genellikle 64 bin dolar bandında işlem gördü. Bugün haftanın son günü ve haftalık kapanış Bitcoin fiyatı için kısa vade kritik bir öneme sahip.

Boğaların, kırılmayı onaylama açısından BTC/USDT’nin haftalık 64.800 doların üzerinde bir kapanış yapması oldukça önemli gibi duruyor. Aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, önceki direnç desteğinin 64.800 dolardan aşağı doğru test edilmesiyle, bir fincan ve kulp formasyonunu tamamladı.

Bu yüzden 64.800 doların üzerinde bir haftalık kapanış gelmesi durumunda, bu bir yükseliş eğilimi olarak yorumlanabilir ve kısa vadede 80 bin dolara doğru bir ralli olasılığını artırabilir.

Bu yükseliş olasılığına rağmen kısa vade bazı gelişmeler Bitcoin piyasası için bir risk oluşturabilir. Bu gelişmelerin başında yaklaşmakta olan Mt. Gox mağdurlarına dağıtılacak olan Bitcoin miktarı geliyor.

btcusd-nov14-p1

Bitcoin fiyatı teknik görünümü nasıl?

Genel olarak, daha yüksek zaman grafiklerine bakıldığında teknik göstergelerin yükseliş yönlü hareketleri dikkat çekiyor.

Kısa vadede, 4 saatlik grafikteki teknik göstergeler yükseliş sinyali içeriyor ve mevcut eğilim devam ederse yükselişin devam etme olasılığı mümkün. BTC muhtemelen daha büyük 5. dalganın ortasında yukarı doğru hareket edebilir. Yine kısa vadeli görünümde kısıtlı geri çekilemeler bir alım fırsatı olarak yorumlanabilir.

Destek seviyeleri ise 62.500 – 61.800 – 61.500 – 60.000 dolar olarak takip edilebilir. Bu destek alanının kırılması durumunda BTC’nin 58.300 ve 57.100 dolar aralığına çekilme ihtimali artabilir. Bu yüzden 64.800 dolar üzerinde bir haftalık kapanış, olumlu fiyat hareketinin devamı için son derece önemli duruyor.

btcusd-nov14-p2

Bitcoin için Blockchain verileri ne gösteriyor?

Açık pozisyonlarda, fonlama oranları nötr ve kaldıraç oranı 0,19 ile 15,3 milyar dolarda sabit durumda. Spot borsa rezervleri, kısa vadeli geri çekilmeye rağmen birkaç yılın en düşük seviyesinde kaldı. Bitcoin madenciler, 1,855 milyon BTC olan rezervlerini ellerinde tutmaya devam ediyor.

Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla, uzun vadeli yatırımcı sayısında bir miktar düşüş görüldü. Bu, fiyat yükselmeye devam ettiği sürece (daha önce olduğu gibi) beklenen ve sağlıklı bir durum olarak yorumlanabilir.

Henüz uzun vadeli yatırımcılardan büyük çıkışlar gelmemesi ise daha yüksek fiyatların beklendiğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Ortalama kripto para tutma dönemi, BTC’yi tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşıdı, ancak ivmede bir yavaşlama söz konusu. Bu da potansiyel bir düşüş trendini tetikleyebilir.

Bitcoin için dağıtımı oranı büyük önem taşırken boğa piyasasının devam etmesi için BTC fiyatı artarken alıcıların kademeli bir dağıtım oranına sahip olması gerekiyor.

btcusd-nov14-p3

Sonuç olarak 64.800 dolar üzerinde bir haftalık kapanış yaparak bu seviyeyi desteğe çevirmesi, yukarı yönlü bir hareketi tetikleyebilir. Bitcoin için gelişmeler, Blockchain verileri ve teknik göstergeler genel yükseliş eğilimini destekliyor ve mevcut boğa piyasası için katalizör olmaya devam ediyor.

Bu haber ilk olarak cryptopotato.com’da yayınlandı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin