Haftanın geri kalanı Bitcoin için volatil geçebilir, işte nedeni
Haftanın geri kalanı Bitcoin için volatil geçebilir, işte nedeni

Haftanın geri kalanı Bitcoin için volatil geçebilir, işte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En çok işlem gören kripto varlık Bitcoin, en sert darbeyi almaya devam ederken, son birkaç yılda görülen bol para, küresel piyasalardan uzaklaşıyor. Bunun etkisi artık daha fazla hissedilmeye başlanırken Bitcoin düşüş trendinden kurtulamıyor. Fed politikası ve enflasyon, kripto para birimleri için olumsuz faktörler olarak kalmaya devam ediyor.

Piyasa değerine göre en büyük kripto para, Eylül ayının sonundan bu yana ilk kez 40.000 dolara yaklaştı ve sadece üç ay önceki zirveden bu yana kayıplarını yaklaşık %42’ye çıkardı. En büyük ikinci kripto varlık olan Ether de düşerken, Uniswap ve Aave gibi popüler Defi tokenleri hafta sonu boyunca baskı altında kaldı.

Oynaklıklar, Federal Rezerv’in teşvikleri geri çekerek kalıcı enflasyonla mücadele etmeye hazırlandığına dair işaretlerle eşzamanlı geliyor. Merkez bankasının Çarşamba günü yayınlanan Aralık toplantısından tutanaklar, daha erken ve beklenenden daha hızlı faiz artırımlarının yanı sıra potansiyel bir bilanço yıkımı olasılığını işaret etti. Bu eylemler, sistemden likiditeyi kaldıracak ve bu da yüksek büyüme ve spekülatif varlıkların parlaklığını azaltabilecektir.

40.000 dolar, Bitcoin için önemli bir teknik destek seviyesidir. Kripto para birimleri, risk iştahındaki mevcut azalma için bir barometre özelliği taşımaya başladı.

Bu hafta için, Fed Başkanı Jerome Powell, Salı günü Senato Bankacılık Komitesi’nde Başkan Joe Biden tarafından dört yıllık bir dönem daha aday gösterilmesiyle ilgili bir duruşma için göründüğünde enflasyonu durdurmak için ne yapmayı planladığı konusunda baskı altında olacak.

Bir Cumhuriyetçi olan Powell, Fed’in geniş tabanlı ve kapsayıcı maksimum istihdama ulaşmasının önemine yaptığı vurgu nedeniyle Biden ve diğer bazı Demokratların beğenisini kazandı.

Ankete katılan ekonomistlerin medyan tahminine göre, Çarşamba günü açıklanacak veriler muhtemelen tüketici fiyatlarının Aralık ayında bir önceki yıla göre %7 arttığını gösterecek. Bu, Kasım ayındaki %6,8’lik yıllık artışın üstüne çıkacak ve 1982’den bu yana en büyük artış olacak. Tüm yıl boyunca, enflasyonun bu yıl yüksek kalmasını ve temel kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi için ortalama %3,2’lik bir tahminle devam etmesini bekliyoruz. Bu, Fed politika yapıcılarının 14-15 Aralık toplantısındaki medyan %2,7’lik tahmininin üzerinde.

Eski Hazine Bakanı Lawrence H. Summers, Fed ve politika yapıcıların enflasyonu düşürmek için yapılması gerekenleri hala hafife aldıklarını ve Fed politika yapıcılarının bu yıl için kaleme aldıkları üç çeyrek puanlık faiz artışlarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden şüphe duyduklarını söyledi.

Bitcoin bugün ne kadar?

 

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin