cryptopia
Cryptopia kullanıcılarına iyi haber! Kripto paraları geri alma süreci başlıyor

Hacklenen Cryptopia’nın yeniden açılmasına izin verildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Yeni Zelanda polisinin ofislerinde soruşturmasını neredeyse tamamladıklarını açıkladıktan sonra, Cryptopia’ya tekrar açılması için onay verdi. Kripto ticaret platformu geçtiğimiz ay, tahmini rakamlara göre, 16 milyon dolar değerinde kripto paranın çalındığı bir siber saldırıya uğramıştı.

Binaya giriş izni verildi

Güvenlik güçlerine göre, Cryptopia artık her an yeniden açılabilir. Yetkililer ayrıca, “soruşturmanın faaliyetin tekrar başlayıp işleyişe geçmesini engellemediğini” vurguladı. Konu ile ilgili yargılama süreci hakkında ise bilgi verilmedi.

Soygunda muhtemelen çalınan kripto paranın kesin miktarı ise bilinmiyor. Veri şirketi Elementus’un uzmanları, Ethereum ve ERC20 tokenlerini içeren dijital paraların, Ocak ortalarında meydana gelen siber saldırı sonrası çıkan haberlerdeki ilk tahminlerden çok daha fazla olduğuna inanarak yaklaşık 16 milyon dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor.

Polis, Cryptopia’nın soruşturma ile işbirliği yaptığını söyledi

Geçen ayın sonundan gelen bir raporda, saldırıların araştırmacıların Christchurch merkezli borsaya gelmelerinden sonra bile devam ettiği bildirildi. Ancak yetkili, bu iddialar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Polis yetkilileri, personelin, Yüksek Teknoloji Suçları Birimi de dâhil olmak üzere kolluk kuvvetleri ve diğer devlet kurumlarıyla işbirliği yaptığını belirtti. Cryptopia direktörü Pete Dawson, kripto para transferleri hakkındaki bilgilerin yanlış yorumlandığını belirtirken ne kadar kripto paranın eksik olduğunu söylemedi.

Yerel gazete tarafından sorgulanan Cryptopia kurucuları Adam Clark ve Rob Dawson, borsa faaliyetlerinin yeniden başlaması için belirli bir tarih vermediler. Kripto borsasının internet sitesinde ise Yeni Zelanda polisi tarafından yayınlanan basın açıklamasının yanı sıra “önemli kayıplar” ile sonuçlanan güvenlik ihlali ile ilgili orijinal bir duyuru yayınlandı.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin