featured

Hacker’lar gözünü bu sefer kripto borsasına dikti…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Büyük kripto para türevleri borsası Deribit, 28 milyon dolarlık saldırıya maruz kaldı. Sıcak cüzdan hackine maruz kaldıktan sonra borsa anında müdahale ederek para çekme işlemlerini durdurdu.

Firmanın Twitter’da bildirdiğine göre, Deribit borsası sıcak cüzdanını 1 Kasım Salı gece yarısında hacker’ların hedefinde kaldı.

Bilgisayar korsanları, Deribit kripto borsasının sıcak cüzdanının açığından faydalandı. Hacker saldırısında korsanlar, 28 milyon ABD doları çalmayı başardı. En son hack, kripto borsasının BTC, ETH ve USDC sıcak cüzdanlarını etkiledi. Bununla birlikte kripto borsası, rezervlerinden kaynaklanan kayıpları karşılayacaklarını garanti etti.

Deribit, hacker’ların saldırısından sonra anında müdahale etti

Borsa, kayıplar Deribit’in rezervleri tarafından karşılandığından müşteri fonlarının güvende olduğunu söyleyerek şunları ekledi:

“Müşteri varlıkları, Fireblock’lar veya herhangi bir soğuk depo adresi etkilenmez. Bu tür olayların etkisini sınırlamak için kullanıcı fonlarımızın %99’unu soğuk depoda tutmak şirket prosedürüdür.

Hack izole edildi. BTC, ETH ve USDC sıcak cüzdanlarımıza karantinaya alındı. Para yatırma ve çekme işlemleri devam eden güvenlik kontrolleri gerçekleştiriyoruz.

Üçüncü taraf emanetçiler Copper Clearloop ve Cobo da dahil olmak üzere para çekme işlemlerini yeniden açmanın güvenli olduğundan emin olana kadar durdurmak zorundayız. Halihazırda gönderilen depozitolar işlenmeye devam edecek ve gerekli sayıda onaydan sonra hesaplara yatırılacaktır.”

Deribit kripto borsası, tüm soğuk depo adreslerinin güvende olduğunu ve şirket fonlarından kaynaklanan kayıpları karşılayacağını belirtti. 2022 yılında önde gelen kripto para borsalarından bazıları hacker’ların hedefinden kaçamadı. Son kurban ise, kripto borsası Deribit oldu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin