Bu altcoin yüzde 95 fırladı, son iki yılın rekorunu kırdı! Sebebi ne?
Bu altcoin yüzde 95 fırladı, son iki yılın rekorunu kırdı! Sebebi ne?

Hackerlar, Dogecoin kullanıcılarından 24.000 dolar çaldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus siber güvenlik firması Dr. Web’in yeni bir raporuna göre, siber saldırılar Dogecoin kullanıcılarını hedef alıyor. Şimdiye kadar 10.000’den fazla kişinin bu siber saldırılardan etkilendiği belirtiliyor. Dr. Web’in raporuna göre hackerlar, Dogecoin kullanıcılarından 24.000 dolar çaldı.

Rusya merkezli siber güvenlik şirketi, kripto para birimi dolandırıcılığını içeren faaliyetlerin esasen dark web gibi gizli çevrimiçi forumlarda bulunan “çok çeşitli ticari Truva Atları” kullanılarak yapıldığını belirtti.

Hackerlar, Dogecoin kullanıcılarını hedef alıyor

Rapora göre, hackerlar öncelikle Dogecoin kullanıcılarını hedefliyor ve gerçek çevrimiçi kaynakları çoğaltan çok sayıda phishing web sitesi oluşturuyor. Web sitesi, aslında Truva olan özel bir istemci yazılımı gerektirdiği söylenen sahte bir kripto para borsası olarak faaliyet gösteriyor.

Dolandırıcılık aynı zamanda sahte Dogecoin ming havuzunun yanı sıra kullanıcı mevduatlarını çalan sahte bir kripto para birimi borsası içeriyor. Potansiyel kurban, ilk olarak iddia edilen istemci uygulamasını parola korumalı bir arşivden indiriyor. Parola, kullanıcının virüsten koruma yazılımının arşivi taramasını ve indirirken kaldırmasını engelliyor. Ayrıca, sahte Dogecoin madenciliği tarayıcı uzantısının varlığı da bildirilenler arasında.

Listelenen yöntemlere ek olarak, Dogecoin’de kazançlarını ödemeyi vaat eden bir Ethereum tabanlı piyango da var. Ancak, bu sistem sadece “sahibin” kazanmasına izin verecek şekilde kuruldu. Piyangonun şu an da yaklaşık 6.000 kayıtlı kullanıcıya sahip olduğu belirtiliyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin