Önde gelen Türk Bitcoin borsası hackendi!
Önde gelen Türk Bitcoin borsası hackendi!

Hacker’ların iştahı kabardı: Dikkat! kripto paralarınız tehlikede

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hacker’ların artan iştahları nedeniyle 2019’da ortalama kripto para birimi fidye hadiseleri neredeyse ikiye katlandı.

Kripto fidyeler %90 arttı

Kripto para birimi endüstrisi yavaş yavaş ergenlik aşamasına girerken, Bitcoin davetsiz misafirlerin favorisi olmaya devam ediyor. Küçük şirketlerin zorbalarla başa çıkmasına yardımcı olan bir şirket olan Coinware, ortalama günlük Bitcoin fidye oranının 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 90 arttığını keşfetti.

Saldırganların iştahları artıyor

Ani artış, neredeyse kesin olarak, kesinti süresi düşük direncine sahip büyük şirketler için özel olarak tasarlanan Ryuk Ransom yazılımının ortaya çıkmasına bağlanıyor. Ortalama olarak, mağdurlar Ryuk tarafından rehin tutulan dosyaları almak için 286.557 dolarlık şaşırtıcı bir harcama yaptılar.

Ryuk’un derinlemesine bir analizi virüsü HERMES operatörleri veya ünlü Kuzey Kore grubu APT Lazarus ile ilişkilendirdi. Bu fidye yazılımı biçiminin nispeten düşük teknik kabiliyetlere sahip olmasına rağmen, kurucularına 3.7 milyon dolardan fazla kazandırdı.

İşte tipik fidye notu:

Tek seçenek kripto

Rapor, kripto para biriminin saldırganların yüzde 98’i ile en çok tercih edilen ödeme yöntemi olduğuna işaret ediyor. Bitcoin Ransomware ödemeleri için en popüler kripto para birimidir. Kötü oyuncuların başka bir kripto para birimine geçmeleri pek muhtemel değil çünkü Bitcoin, sözde isimsiz olmasına rağmen en yaygın kripto para.

Bitcoin kolayca karıştırılabilir veya diğer mahrem paralar için takas edilebilir. Örneğin, GandCrab virüsü ödeme olarak Dash’i kabul eder ve Bitcoin ile fidye ödemesi yapmak isterseniz, geçiş aşamaların maliyetini karşılamak için yüzde 10 ekstra bir ücret ödemeniz gerekir.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin