Hack saldırısıyla çalınan 320 milyon dolar kurtarıldı!

Hack saldırısıyla çalınan 320 milyon dolar kurtarıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İki gün önce popüler köprü ağında bir saldırı gerçekleşmişti. Bunun ilgili haber detaylarını dün erken saatlerde paylaşmıştık. 2 Şubat Çarşamba günü yapılan saldırının bilançosu 320 milyon dolar olduğu saptanmıştı. Ancak hack saldırısı kısa süre içinde bertaraf edildi. 

2 Şubat Çarşamba günü erken saatlerde, DeFi köprü protokolü Warmhole, bilgisayar korsanlarının 320 milyon dolar değerinde 120 wETH’lik şaşırtıcı bir parayı çalmayı başardıkları için platformun saldırıya uğradığını paylaşmıştı.

Warmhole, Ethereum ve Solana arasında, kullanıcıların Solana’yı diğer kripto para birimleriyle takas etmesine olanak tanıyan bir DeFi blok zinciri köprüsü olarak tanımlanmaktadır.

Hack saldırısında çalınan 320 milyon dolar geri alındı

Warmhole, çalınan fonları nasıl geri yükledikleri ve hack olaylarını açıklayan ayrıntılı bir rapor henüz yayınlamadı. Ancak Bloomberg raporu, Wormhole’un geliştirilmesine yardımcı olan Jump Trading Group’un parayı kullanıcıların cüzdanlarına geri dökmeyi başardığını belirtiyor. 

Firma liderleri, platform kullanıcıları için büyük bir rahatlama olarak gelen çalınan tüm fonları geri yüklediklerini söyledi. Warmhole müjdeli haberi şu şekilde paylaştı: 

“Tüm fonlar geri yüklendi ve Wormhole yedeklendi. Desteğiniz için derinden minnettarız ve sabrınız için teşekkür ederiz.”

Saldırı SOL ve ETH birimlerini etkilemişti

Hack saldırısı önemli ölçüde kripto varlıkları etkilemişti. Özellikle de Solana, dün yüzde 13’leri geçen bir kayıp yaşamıştı. 100 doların altına inen SOL, olumlu gelişmelerin ardından yeniden topladı.

Ethereum ise, Solana kadar kayıp yaşamadı. Ancak belli bir kırılım gördü. Şimdi ise güne yüzde 4’ün üzerinde kazanımla devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin