En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!
En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!

Hack saldırısına uğrayan Türk borsası kapanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hack saldırıları gelişmekte olan yeni teknolojinin en büyük sorunları arasında gözüküyor. Kripto paraların kısa tarihi olmasına rağmen borsa hack saldırıları fazlasıyla gerçekleşmekte. En büyük hack saldırılarının başında hatırlanacağı gibi Mt. Gox geliyor. En güvenilen borsa olan Binance bile geçtiğimiz günlerde hacklendi.

Türk borsası hack saldırısına uğradı

Yaklaşık 9 ay önce kurulan Türk borsası Bayebit, 10.08.2019 tarihinde hack saldırısına uğradı. Bu saldırıda borsanın henüz ne kadar fon kaybettiği tam olarak bilinmiyor. Ancak borsa bu saldırı sonrası hayatta kalamadı ve kepenkleri indireceğini açıkladı. Akla gelen ilk soru yatırımcıların zarar edip etmediğidir. Neyse ki borsa bu konuda yatırımcılarına teminat verip kimsenin zarar etmeyeceğini bildirdi. Borsa tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

10.08.2019 GÜNÜ SAAT 13:00 SIRALARINDA BORSAMIZ KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER VEYA KİŞİLERCE HACKLENMİŞ OLUP SİZ DEĞERLİ ÜYELERİMİZİN BİR KISMININ HESABI ZARARA UĞRATILMIŞTIR.

BU NEDENLE ŞİREKETİMİZ BORSACILIK FAALİYETLERİNE SON VERMİŞTİR. ZARARA UĞRATILAN ÜYELERİMİZİN TÜM MAL VARLIKLARI ŞİRKETİMİZCE KARŞILANMIŞ OLUP HİÇBİR ÜYEMİZ MAĞDUR EDİLMEYECEKTİR.

BORSAMIZDA ALIM-SATIM TAHTALARI KAPALIDIR.

ÜYELERİMİZ COİN/TL VARLIKLARINI 17.08.2019 TARİHİNE KADAR ÇEKEBİLİRİLER. SİZ DEĞERLİ ÜYELERİMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN COİN/TL ÇEKİM TALİMATLARI DETAYLI KONTROLLERDEN SONRA ONAYLANACAĞINDAN GECİKMELER YAŞANABİLİR.

KREDİ KARTI İLE KRİPTO PARA ALIM İŞLEMLERİ DEVAM ETMEKTEDİR.

YAPILAN BU KÖTÜ NİYETLİ SALDIRI NEDENİ İLE İLGİLİ YASAL SÜREÇ BAŞLATILMIŞ OLUP, 9 AYDIR FAALİYETİNİ SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ BORSA İŞLEMLERİ SÜRECİNDE BİZİMLE OLAN TÜM ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ .

YİNE BELİRTMEK İSTERİZ Kİ; HİÇBİR ÜYEMİZ MAĞDUR EDİLMEYECEKTİR. ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

SAYGILARIMIZLA

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin