Dikkat! Ethereum havuzu hack saldırısına uğradı: İşte bilanço…

Hack olayının üstesinden geldi: XCarnival çalınan varlıkları için bakın ne yaptı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hack saldırıları, kripto projelerinin kanayan yarası oluyor. Fazlasıyla gerçekleştirilen saldırılar maddi ve manevi açıdan büyük darbe vuruyor. Her ne kadar projenin sahibi ekipler desteklerini esirgemeselerde güvensizlik ortamı yatırımcıyı kaçırıyor. Son gerçekleşen bir hack olayında ise platform akıllı davranarak varlıklarını geri alabildi.

Bilgisayar korsanı, akıllı sözleşmesinde, ödünç almak adına kullanılacak olan teminat için serbest bırakılan NFT’de bir kusur buldu. Bunu çözen saldırgan hack olayını anında gerçekleştirdi.

Sonrasında ise hızlı bir gelişmede, kendisini Metaverse Asset Bank olarak tanımlayan XCarnival, bir bilgisayar korsanına 3.087 ETH’den fazla kaybettirdi. Olay 24 saatten kısa bir sürede çözüldü. Siber saldırıyı gerçekleştiren hacker ile anlaşma yapıldı.

XCarnival anlaşma yöntemiyle olayı çözdü

Saldırgan, akıllı sözleşmesindeki bir kusurdan yararlanarak, platformdan ödünç almak için teminat olarak rehin verildikten sonra geri çekilen bir Bored Ape Yacht Club NFT’yi kullandı. Aynı işlem, XCarnival uyarana kadar birkaç kez tekrarlandı. Sonrasında operasyonlar derhal durduruldu.

Watchdog’dan uyarı geldi

Kaybın çok daha yüksek olabileceği platform, Blockchain güvenliği ve veri analitiği şirketi PeckShield tarafından uyarıldı. PeckShield, saldırı için kullanılan ilk miktarın, bilgisayar korsanlarının Tornado Cash’ten geri çektiği 120 ETH olduğunu söyledi.

Daha sonra, XCarnival bir dizi tweet’te saldırının nasıl gerçekleştirildiğine dair daha fazla ayrıntı verdi.

Saldırıdan yaklaşık 12 saat sonra XCarnival, bilgisayar korsanından çalınan fonları iade etmesini istedi. 1.500 ETH ödülü teklif etti ve yasal işlemden muafiyet sözü verdi. Saldırgan ise teklifi kabul etti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin