Güvenlik firmasından dikkat çeken uyarı!
Güvenlik firmasından dikkat çeken uyarı! "Bitcoin isteyen DDoS saldırganlarının tehditleri büyüyor"

Güvenlik firmasından dikkat çeken uyarı! “Bitcoin isteyen DDoS saldırganlarının tehditleri büyüyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güvenlik firması Radware tarafından yapılan bir uyarıya göre, Aralık 2020 ile Ocak 2021’in ilk haftası arasında DDoS saldırganları hakkında birkaç yeni gelişme açığa çıktı. Firma bu gelişmelerin geçen yıl Ağustos ayında başlayan küresel bir kampanyanın parçası olduğunu iddia ediyor. Son aylarda görülen kripto boğa koşusunun ardından, aynı aktörlerden gelen fidye dalgası da keskin bir şekilde arttı. Radware, şirketlerin çoğunun bu tür olayları Ağustos ve Eylül 2020’de medyaya bildirmediğini kaydetti. Bu saldırganların çoğu Bitcoin istiyor.

DDoS saldırganları Bitcoin istiyor

Bilgisayar korsanları tarafından gönderilen ilk Bitcoin fidye mektuplarından biri şu şekildeydi:

Tüm ağınızın DDoS saldırısına kurban gitmemesi için 10 Bitcoin ödenmesini istedik. Uzun bir zaman geçti ve ödeme almadık. Neden? Yanlış olan ne? Saldırılarımızı azaltabileceğinizi düşünüyor musunuz? Bunun bir şaka olduğunu mu yoksa vazgeçeceğimizi mi düşünüyorsun? Her halükarda yanılıyorsunuz.

Tehdit aktörleri tarafından gönderilen ilk mektup sırasında, Bitcoin yaklaşık 10.000 dolar değerindeydi. Bununla birlikte güvenlik firması fidye mektuplarının son turunda bilgisayar korsanlarının BTC fiyatlarındaki artıştan haberdar olduklarını fark etti:

Nazik olacağız ve ücretinizi artırmayacağız. Hatta Bfiyatı son seferden bu yana %100’ün üzerinde yükseldiğinden, ücreti geçici olarak 5 BTC’ye indireceğiz! Geçici. Evet, bize 5 BTC ödeyin ve gidelim.

“Büyük bir kampanyanın parçası”

Radware, bu tür tehditlerin şirketler için temsil etmesi gereken endişe ile ilgili şu yorumu yaptı:

Fidye DDoS kampanyaları geleneksel bir olay haline geldi. Tehdit aktörleri genellikle pes etmeden önce, belirli sektörleri ve şirketleri hedefleyerek birkaç hafta boyunca çalışıyorlar. 2020/2021 küresel fidye DDoS kampanyası, bu taktiklerden stratejik bir değişimi temsil ediyor. DDoS gaspı, 2020’nin ortasından bu yana neredeyse her sektördeki kuruluşlar için tehdit ortamının ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Kripto endüstrisi de son birkaç ayda doğrudan siber suç alanından etkilendi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin