featured

Güvenli liman altında son durum: Türkiye ve diğer ülkelerdeki fiyatlanmalar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hafta içinde açıklanan enflasyon verileri ve faiz kararından sonra emtia sınıfında hareketlilik görüldü. Amerika tarafından gelen olumlu gelişmeler altın başta olmak üzere tüm emtia sınıfını etkiledi. Fakat bu hareketlilik kısa sürdü.

Küresel olarak, Altın fiyatları bugün yükseldi. Enflasyona karşı bir koruma olarak kabul edilen altın, esas olarak ABD dolarının gücünden etkileniyor. Yine de enflasyonun yüksek olduğu dünyada malın değeri daha çok ön plana çıktı.

Daha güçlü bir ABD doları genellikle sarı metalin fiyatını daha düşük ve daha kontrollü tutuyor. Benzer şekilde, zayıf bir ABD doları talebi artırarak altın fiyatını artırma eğiliminde kalıyor.

ABD’de altın fiyatı

Spot altın %0,2 artışla ons başına 1.780,63 $’a yükseldi. Ancak, hafta içinde şu ana kadar neredeyse %1 düştü. Bu sırada ABD altın vadeli işlemleri %0.1 artışla 1.789.40$’a yükseldi. Dolar endeksi yüzde 0.2 düştü.

Hindistan altın fiyatı

Önemli ekonomi güce sahip olan Hindistan piyasalarında art arda üçüncü gününde altın düştü. MCX’te altın, 10 gram başına ₹54026’ya geriledi. Gümüş %0,3 düşüşle kg başına ₹67.610’a geriledi. Bu haftanın başlarında sarı metal, 10 gram başına 55.000 ₹’nin üzerine çıkarak dokuz ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Dubai’de altın fiyatı

Bugün AED (BAE Dirhemi) cinsinden altın fiyatları 10 gram 24 Ayar altın 2103,42 Dirhem. Altın oranı (gram başına 22 ayar) 1.928,14 Dirhem olarak fiyatlandı.

Dubai’ye Altın Şehri denir. Bugün Dubai’deki altın oranları büyük ölçüde külçe piyasalarına bağlı.

Singapur Altın fiyatı

24K altının her gramı 83,80 SGD (dünkü fiyattan %0,80 düşüş) olarak fiyatlandırılıyor. Bu arada 22K altının gram fiyatı 75,40 SGD (dünkü fiyata göre %0,60 düşüş).

Türkiye altın fiyatı

Ülkemizde de altın fiyatı nötr kaldı. Şu an gram altın 1.065 TL’den alıcı ve satıcı arıyor. Çeyrek altın 1.748 TL, yarım altın 3.486 TL, Cumhuriyet altın ise 7 bin TL’den fiyatlanıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin