TokenInsight raporu: Binance, Bitfinex ve Bittrex kullanıcı tabanları oldukça dağınık
TokenInsight raporu: Binance, Bitfinex ve Bittrex kullanıcı tabanları oldukça dağınık

Güvenli bir kripto borsası araştırırken dikkat edilmesi gereken 5 önemli faktör

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto borsaları günümüzün bilgisayar korsanları için açık bir hedef haline gelmiş durumda. Sadece 2 ay önce, önemli bir kripto para borsasının siber saldırı sonucu 40 milyon dolarlık kripto para kaybettiğini gördük. Bununla birlikte, kötü niyetli bilgisayar korsanları korkusuyla bugünün en yüksek kazanç sağlayan yatırım araçlarından biri olan kripto ticaretinden uzak durmanız mantıklı olmaz. Yapılması gereken ise güvenilir bir ticaret ortamı sağlayabilen “güvenli” bir kripto para borsası seçiminde oldukça dikkatli olmaktır. Bugünkü içeriğimiz, “güvenli” bir kripto para borsası ararken, üzerinde dikkatle durmanız gereken başlıca faktörler hakkında kısa bir bilgi sunuyor.

Düzenleme ve lisans

Bugün piyasadaki 210’dan fazla kripto borsasından sadece 14 tanesinin bulundukları ülkelerinin yasalarına göre düzenlenmiş olması şok edici bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor. Düzenlenmemiş bir borsa, çoğu zaman bilgisayar korsanlarının merkezi haline gelebiliyor. Uygunluğunu aldığı lisans belgesi ile tescillemiş ve düzenlenmiş bir borsa, belirli standartlara ve normlara uymak zorundadır. Zira uyulması gereken yönetmelikler, borsada verimlilik ve güvenilirlik sağlamak için stratejik olarak tasarlanmıştır. Birçok borsa, henüz belirlenmiş standartları karşılamadığı için lisans alamamış durumda ve bu nedenle tam bir güvenilirlik sağlamıyorlar.

Kripto varlıkları soğuk cüzdanlarda tutmak

Bu kriter, “güvenli” bir kripto borsası araştırırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli noktalardan birini oluşturuyor. Fonların çoğunluğunu soğuk cüzdanda, yani çevrimdışı olarak saklamayı vaat eden bir borsayı tercih etmelisiniz. Soğuk cüzdanlar çevrimiçi olmadığından, bilgisayar korsanlarının erişemeyeceği yerlerdir. Popülerliği her geçen gün artan kripto borsası Decoin, toplam fonların yüzde 97’sini soğuk cüzdanda muhafaza ediyor. Kalan yüzde 3’lük kısım ise kolay erişim için sıcak cüzdanda tutuluyor. Ancak bu tutarın tamamı sigortalanmış durumda.

2 Faktörlü Kimlik Doğrulama

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama, sanal hesabınıza ek bir güvenlik katmanı eklemenize yardımcı olur. Seçtiğiniz borsa, erişim ve tüm hassas işlemler için 2FA (2 faktörlü kimlik doğrulama) sağlamalıdır. Örneğin, Decoin oturum açılış verileri, API anahtarlarının oluşturulması ve para çekme ayrıntılarında 2FA uygular.

Para çekme önlemleri

İşlem yapmaya karar verdiğiniz borsa, tüm para çekim işlemlerini sürekli olarak izlendiğini garanti etmeli. Bu faaliyet, borsanın çok geç olmadan alışılmadık veya olağandışı kullanıcı davranışlarını tespit etmesini sağlar. Borsa, tasarruf sahiplerinin fon transferi için adres listesini belirlemesine izin verirse bu da güvenliği artıran bir diğer önlem olur. Bu şekilde, fonlar, daha önceden belirtilmemiş bir adrese gönderilirse borsanın uyarılmış olması sağlanır.

Sürekli izleme

Bir kripto borsasının, platformu güncel tutması yanı sıra sürekli izleyecek özel bir güvenlik ekibine sahip olması son derece önemli. Sürekli izleme sayesinde kötü amaçlı saldırı girişi hızlı şekilde tanımlanabilir ve bu tür üzücü sonuçlara yol açan siber saldırılar zamanında durdurulabilir.

İçeriğimizde saydığımız bu 5 önemli kritere sahip kripto para borsası DeCoin ‘i bugün ziyaret edebilir kripto para varlıklarının benzersiz kazanç fırsatlarından yararlanmak için hızlı bir şekilde ticarete başlayabilirsiniz.

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin