Gürcistan'da kripto para madenciliği olağanüstü boyutlara ulaştı.
Gürcistan'da kripto para madenciliği olağanüstü boyutlara ulaştı.

Gürcistan’da kripto para madenciliği olağanüstü boyutlara geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gürcistan’da kripto para madenciliği, ülkedeki toplam elektrik tüketiminin yüzde 10’unu tek başına taşıyor.

Gürcistan’daki kripto para birimi madencilik çiftlikleri, elektrik taleplerini karşılamak için elektrik şebekelerini adeta emiyor. Haberlere göre, genişletilmiş kripto para madenciliği ölçeğinden dolayı ülke şu anda elektrik kesintileriyle ile karşı karşıya. Nitekim, bu maden çiftlikleri ülkedeki toplam elektriğin yüzde 10’unu tüketiyor.

Gürcistanlı kripto madencilerinin güç tüketimi genel olarak artmasına rağmen, madenciler serbest elektrik tedarik eden Svaneti bölgesinde yoğunlaşıyor. Şehir deyim yerindeyse bir madencilik tesisine dönüşmüş durumda.

Bildirilene göre Svaneti halkı, madencilerin bu düzenlemeye aykırı olarak elektrik kullanması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Svaneti bölgesindeki Mestia kasabasının valisi Kakha Zhorzholiani, Bitcoin madenciliği nedeniyle, insanların bütün bir haftayı elektriksiz harcamak zorunda kaldıklarını, bu nedenle madencilerle görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto para madenciliği tesisi kuruldu

Özellikle Bitcoin madenciliği her geçen gün zorlaşsa da hâlâ gelişmeyi sürdürüyor. Son olarak, dünyanın önde gelen madencilik donanımı üreticisi Bitmain, kripto para madenciliği için dünyanın en büyük çiftliğini kurdu.

Çiftlik, 33.000 dönümlük bir tesise konumlandırıldı ve toplamda yaklaşık 300 megawatt tutma kapasitesine sahip. Kripto para birimi madenciliği çok fazla miktarda hesaplama gücü gerektirdiğinden daha fazla elektriğe ihtiyaç duyuyor. Artan madenci sayısıyla birlikte, elektrik talebi daha da yükselme eğilimi gösteriyor.

Gürcistan, Çin ve Venezuela’nın ardından, dünyada kripto para madenciliğinin en yaygın olduğu üçüncü ülke. Ancak kripto para madencileri için güç tüketimi yerel değil, uluslararası bir sorun olarak görülüyor.

cryptopoiltan


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin