Genmega ve LibertyX arasındaki anlaşma, Bitcoin satın almayı kolaylaştırdı
Genmega ve LibertyX arasındaki anlaşma, Bitcoin satın almayı kolaylaştırdı

Gürcistan Bitcoin ve Litecoin ATM’si kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gürcistan Bitcoin ve Litecoin ATM’si kuruyor. Yeni bir otomatik vezne makinesi (ATM) şimdi Gürcülere Bitcoin ve Litecoin almanın ve satmanın hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. ATM’ye Bitcoin Cash’de ekleniyor ve gelecekte başka kripto paralarda eklenecek. ATM, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in kalbinde bir burger restoranında kuruldu.

 ATM’ye Bitcoin Cash ve Ethereum gibi diğer kriptolarda eklenecek

Gürcistan’da kripto para birimleri son yıllarda popülerlik kazanmakta. Ülke, Bitcoin ve Blockchain teknolojilerinin benimsenmesinde bölgesel bir lider haline geldi. Tiflis’te, Gürcülere, Bitcoin ve Litecoin’lerini değiştirme fırsatı sunan yeni bir şifreleme terminali kuruldu. Girişimin arkasındaki şirket, Bitcoin Cash için destek sağlamayı vaat ediyor ve Ethereum gibi diğer kriptoları da zamanla sisteme eklemeyi planlıyor.

Gürcistan Bitcoin ve Litecoin ATM'si kuruyor
Gürcistan Bitcoin ve Litecoin ATM’si kuruyor

Gürcistan Bitcoin ve Litecoin ATM’sini New York Burger restoranında kurdu

Gürcistan Bitcoin ve Litecoin ATM’sini New York Burger restoranında kurdu. Yeni ATM, 26 Mayıs Meydanı’ndan uzak olmayan Gürcistan’ın başkentindeki Tkvarcheli Caddesi ile Merab Kostava Caddesi arasındaki New York Burger restoranda kuruldu. Bu restoran TPS denilen yerel bir firma tarafından işletilmekte. Şirket, nakit terminalleri ve bir online işlem platformu aracılığıyla değişim hizmetleri sunmakta.

Kripto para ATM’leri General Bytes tarafından üretiliyor

Bitcoin ve Litecoin işlemlerini de destekleyen bir başka kripto para ATM’si, Tiflis’teki 12 Shalva Dadiani Caddesi’nde bulunuyor. Her iki ATM’de Prag merkezli bir şirket olan General Bytes tarafından üretiliyor.

Kafkasya’da giderek daha fazla insan kripto paranın geleceği olduğuna inanıyor. TPS pazarlamacısı Giorgi Cheishvili’ye göre, dijital paraların popülerliği her geçen gün artıyor ve Gürcistan piyasası küresel eğilimleri yansıtıyor.

“Her geçen gün sayıları artan Gürcüler, kripto para birimi satın almakla ilgileniyor.”

Giorgi Cheishvili yerel haber bültenine şu açıklamaları yaptı:

Birçok insan kripto parasını değiştirmek istiyor ve sayıları her geçen gün giderek artan Gürcüler kripto para birimi satın almakla ilgileniyor.

Giorgi Cheishvili göre, Gürcistan Bitcoin ve benzeri kripto paraları elde etme fırsatları söz konusu olduğunda lider bir ülke. New York Burger restoran müdürü Anthony Sollimon konuya yönelik şunları söyledi:

Birçok Gürcü, kripto inovasyonu ve işiyle ilgileniyor. Gerekli işlemleri yapabilecekleri uygun bir ortam yaratmak istiyoruz.

Gürcistan Bitcoin ve Litecoin ATM'si kuruyor
Gürcistan Bitcoin ve Litecoin ATM’si kuruyor

Gürcistan, bölgedeki ilk Bitcoin madencilik tesislerinden birine de ev sahipliği yapıyor

Gürcistan, Güney Kafkasya’daki ülkeler arasında kripto paraların yasallaştırılması konusunda öncü sayılıyor. Son birkaç yılda, hem özel sektörde hem de kamu sektöründe Blockchain teknolojilerini hayata geçirildi. 2016 yılından bu yana, ülkenin tapu işlemleri Blockchain  üzerinde tutuluyor. Gürcistan, bölgedeki ilk Bitcoin madencilik tesislerinden birine de ev sahipliği yapıyor.

Kripto para bilgisini genişletmek isteyenler için şu anda Tiflis’te özel kurslar sunulmakta

Kripto para bilgisini genişletmek isteyenler için şu anda Tiflis’te özel kurslar sunulmakta. Gürcü kripto topluluğunun üyeleri, AB ülkelerinden uzmanları eğitim programına katılmaya davet ediyor. Gürcistan’ın komşusu Ermenistan, son aylarda kripto paralar konusunda Gürcistan’ı yakalamaya çalışıyor.

Erivan’da kripto para madenciliğini düzenleyen bir yasa tasarısı oluşturuldu

Şubat ayında, Erivan’da kripto para madenciliğini düzenleyen bir yasa tasarısı oluşturuldu. Önerilen mevzuat, kripto madencilerine vergi muafiyetleri ve diğer teşvikler sunmakta. Madencilik tesisleri için işletmecilerinin herhangi bir izin veya lisans başvurusunda bulunmaları gerekmeyecek. Yerel uzmanlara göre, yasa tasarısı kripto para birimi işlemlerini etkili bir şekilde yasallaştıracak.

News.bitcoin

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin