gunun altcoinleri
EOS, Theta ve Ontology hala yatırım yapmaya uygun mu?

Günün altcoinleri: EOS, Theta ve Ontology hala yatırım yapmaya uygun mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz birkaç hafta, kripto paraların genelinde bir düşüş yaşandı. Bununla birlikte, az sayıda coin, yatırımcılar düşük seviyelerde kazanımlara razıyken, oldukça cazip teklifler sundular. Her ne kadar düşüş eğilimi henüz bitmemiş olsa da, bazı tokenlerde çift haneli rakamlara varan artışlar görüldü. Sonuç olarak hala günün altcoinleri olarak seçtiğimiz EOS (EOS), Theta Token (THETA) ve Ontology (ONT) gibi iyi kazanımlarda bulunan coinlere yatırım yapılıp yapılmaması gerektiği tartışılıyor.

EOS (EOS)

EOS’a yatırım kararı için biraz kalınmış olabilir. Platform, çıkardığı ICO’unda 900 milyondan fazla ERC-20 tokeni sattı. 4 Milyar dolara kadar yükselen coin teklifleri 26 Haziran 2017 tarihinde başlamıştı. Ve 2 Haziran 2018’deki EOSIO’nun Mainnet lansmanından önce sona ermesi planlanıyor.

Gerçi bir yatırımcı borsalarda hala tokenleri satın alabilir. Şu anda EOS tokenleri 11,98 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte yüzde 1,24 oranında bir düşüş yaşadı. Ancak son 7 gün boyunca yüzde 7’nin üzerinde kazanımlar sağladı.

Fiyatlar yeni zirvelere ulaşamadı

Birçoğunun beklentisi, tokenin lansmana yakın ralli yapacağı yönündeydi. Ancak, bu gerçekleşmedi ve fiyatları geçen hafta için 10 ila 13 dolar arasında dolaştı. Bu, tokenin Nisan ayında elde ettiği kazanımın tersine, enerjisi tükenmeden önce neredeyse yüzde 500’lük bir fiyat artışına yöneliyor. Bu lansman sonrası muazzam fiyatları görebilir anlamına geliyor. Ya da hiçbir şey olmadan yoluna devam da edebilir.

EOS güvenlik kaygıları

Son üç günde, ağdaki güvenlik açıklarının açığa çıkması nedeniyle yatırımcı ilgisi azalmış olabilir. CEO’su Dan Larimer, sistemdeki hata ve kusurları tespit edenlere 10 bin dolarlık bir ödül verileceğini söylediği için eleştirildi. Düzeltmeler lansmandan önce yapılırsa, o zaman her şey yolunda demektir.

Konumuza geri dönersek EOS’a yatırım yapılır mı? Kısa vadede mantıklı olarak gözükmüyor. Fakat eğer yatırım tercih ederseniz. En iyi senaryo, uzun vadeli bir pozisyon almak olacaktır. Zira EOS potansiyelinden dolayı rahatlıkla yüzde 500-1000 oranlarında getiri sağlayabilir.

Theta Token (THETA)

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, 28 Mayıs’ta THETA çiftlerini borsaya eklediğini duyurdu. Yatırımcılar artık Binance’da hem THETA/BTC hem de THETA/ETH ile piyasada ticaret yapabiliyorlar.

Bu çok beklenen listeleme THETA fiyatına da olumlu yansıdı. Öyle ki token 30 Mayıs’tan bu yana yüzde 32’den fazla bir artış gösterdi. Böylelikle yeni en yüksek fiyatı olan 0,24 dolara kadar ulaştı.

THETA tokenları, iyileşme sinyalleri veren haftanın birkaç gününde ise 0,20 dolar fiyat seviyesinde dolanırken, bu fiyatı geçmeyi başaramadı. Ancak, Binance’da listelenmesi ile kendini hızlı bir şekilde borsanın vazgeçilmezleri arasına yazdırdığını söyleyebiliriz.

Günün altcoinleri arasında bulunan Theta dikkate değer yükseliş göstermişti

Token, Listeleme sırasında en iyi 100 kripto para arasına girdi. Ve devasa hareket hacminin yanında piyasa sermayesini de yükseltti ve şimdi CoinMarketCap’ta 87. sırada yer alıyor. Şu anda, coin USD karşısında 0.25 dolara yakın bir fiyattan işlem görüyor. Fiyatı hala yeşil, ikinci gün fiyat hareketlerinde de çift haneli kazanımlar sunduğunu görüyoruz.  Bugün itibariyle coine baktığımızda son 7 günde yüzde 46 oranında kazanım sağladı görülmektedir.

THETA ne iş yapar?

Theta Token, içeriğe erişme ve kullanma şeklimizi değiştirmek için Blockchain’den yararlanmaya çalışan yeni projelerden biridir. Bu Ethereum tabanlı ERC-20 projesi, kullanıcıların video içeriğini güvenli bir şekilde ve Blockchain üzerinden özgürce paylaşmalarına olanak tanımak istiyor. Çekmiş olduğu ilgi miktarına göre değerlendirmek bir başarı olabilir.

Günün altcoinleri arasında bulunan Theta yatırım yapmaya değer bir coin midir? Diğer birçok tokenden farkı nedir? Eğer daha fazla insan tarafından ilgi görürse fiyatında büyük sıçramalar görmek kaçınılmazdır. Sağlam bir projesi olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. Fakat Theta içinde bekle ve gör uygun bir strateji olabilir.

Ontology (ONT)

Ontology 2018 yılında genel olarak fiyatların düşmesine karşılık, hala en iyi performans gösteren coinlerden biri. ONT oldukça yeni bir coindir. Ve ticareti Mart ayında 1,37 dolar fiyatı ile başlamıştır. Ancak hızlı fiyat artışı göstererek 3 Mayıs tarihinde tüm zamanların en yükseği olan 11,18 doları görmüştür. Maalesef topluluk için piyasa çapında bir düşüş yaşanıyor ve tokenin bağışlanması mümkün olmadı.

Ontology’nin fiyat düşüşü de sert oldu

4 Mayıs 2018’de ONT 10,08 dolardan işlem gördü. Takip eden birkaç hafta değerinin yüzde 45 gibi bir düşüş yaşadı. Ve takvim 28 Mayıs 2018’ı gösterdiğinde coin yeni düşük seviyesi olan 5,81 dolardan işlem görüyordu. Şu an itibariyle ise ONT fiyatı CMC verilerine göre 6,75 dolardan işlem görüyor. Ayrıca coinin ticaret hacminde de devasa yükselişler görüldü. Öyle ki hacim 58 milyon dolardan 92 milyon dolara kadar çıktı. Bu artış 28-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti.

ONT aynı büyümeyi tekrarlayabilir mi?

Ontology, Blockchain endüstrisindeki olağanüstü potansiyeli ile heyecan verici bir proje olarak duruyor. 3. Çeyreğe doğru ilerlerken, tokenin yeniden benzer kazanımlar yapabileceğine dair bazı sinyaller var. Bu sinyaller, değer artışına neden olabilecek bir dizi önemli olaylar sonucu çıkıyor.

Pekâlâ, ONT satın alınır mı? ONT MainNet’inin 30 Haziran tarihinde yapılması planlanıyor. Ayrıca yayımlanacak olan Ontology dağıtılmış kimlik çerçevesi (ONT ID) ve Doğrulanabilir Talep Protokolü de bulunuyor. NEO ve diğer ortaklarla bağlantıların tamamlanması durumunda ise günün altcoinleri içeriğimiz için seçtiğimiz kesinlikle takip edilmesi gereken bir coin olarak karşımıza çıkıyor.

stocksgazette

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin