Kripto para piyasası neden bu kadar kötü durumda?
Kripto para piyasası neden bu kadar kötü durumda?

Günlük tasfiye 1,2 milyar doları aştı: Piyasa neden bu kadar kötü durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinglass verileri, Bitcoin ve Ethereum’un sırasıyla 21.000 doların ve 1.100 doların altına düşmesiyle son 24 saatte 1,2 milyar doların üzerinde tasfiye gerçekleştiğini ortaya koyuyor.

Bitcoin ve Ethereum fiyatı düşüşte

Dünyanın en pahalı kripto parası olan Bitcoin, 22.522 dolara geri dönmeden önce 20.950 dolara düştü. Son 24 saat içinde BTC, değerinin yaklaşık %14’ünü kaybetti.

Ethereum da 1.227 dolara sıçramadan önce 1.094 dolara düşerek aynı kaderi yaşadı. Son 24 saatte ETH neredeyse %8 değer kaybetti. Coinglass verileri, yalnızca önceki bir saatte 10,54 milyon doların üzerinde tasfiye olduğunu ortaya koyuyor.

Tasfiyeler kritik seviyelerde

24 saatlik tasfiye 1,26 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Ayrıca yaklaşık 253.166 trader’ın tasfiyeden etkilendiği tahmin ediliyor. En yüksek tekil tasfiye 4,46 milyon dolar değerindeydi ve Bitmex’te gerçekleşti.

Son 24 saat içinde Bitcoin, en kötü darbeyi aldı ve 611,8 milyon dolarla en yüksek likidasyonu yaşadı. Ethereum onu ​​465,27 milyon dolarlık şaşırtıcı bir tasfiye miktarı ile takip etti.

Piyasa neden bu kadar kötü durumda?

Kripto alanı yine olumsuz bir iklimde. Pazartesi günü, Celsius ve Binance gibi ticaret platformlarının para çekme işlemlerini durdurması ve diğer işletmelerin işten çıkarmalar yapmasıyla kripto varlıklar darbe aldı.

“Aşırı piyasa koşulları” nedeniyle Celsius, platformun hesaplar arası para çekme, takas ve transferleri duraklatacağını belirtti. Eylemin amacı likiditeyi ve operasyonları istikrara kavuşturmaktı.

Binance ayrıca, bir işlemin takılması ve birikmelere neden olması nedeniyle Bitcoin çekimlerini üç saat boyunca durdurarak sıkıntıyı iyice körükledi.

Hepsinden kötüsü ise Crypto.com, Gemini, Coinbase ve BlockFi gibi kripto şirketleri, çalışanlarının bir kısmını işten çıkardıklarını belirtti. Hatta bazı şirketler işe alımları durdurdu. Firmalar, ekstrem piyasa koşullarının toplu işten çıkarmaların başlıca nedeni olduğunu belirtti.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin