Güney Kore'nin multi milyar dolarlık şirketleri
Güney Kore'nin multi milyar dolarlık şirketleri kripto para piyasasına giriyor

Güney Kore’nin multi milyar dolarlık şirketleri kripto para piyasasına giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin multi milyar dolarlık şirketleri kripto para piyasasına giriyor. Güney Kore’nin sigorta, telekomünikasyon, oyun ve internet gibi çeşitli sektörlerdeki en büyük multi-milyar dolarlık holdingleri, gelecek vaat eden borsaları finanse ederek kripto para piyasasına giriyor.

Ülkenin önde gelen borsaları Korbit, Bithumb ve Upbit, Güney Koreli kripto para piyasasına dahil olarak kripto para ticaretini finanse ettiler ve Blockchain’in gelişiminin ön saflarında yer aldılar.

NHN ve OKCoin ortaklığı

NHN Entertainment Corporation (NHN), 2013 yılında Hangame Communications adı altında 1999 yılından 2013 yılına kadar faaliyet gösteren 1,2 milyar dolarlık bir şirkettir. Nexon’un yanı sıra NHN, Güney Kore’deki en büyük oyun grubu olarak 1.29 trln Kore pazar değerine sahip. OKCoin, Güney Kore faaliyetleri için Mobil ve PC oyunlarının Korece geliştiricisi, yayıncısı ve dağıtıcısı olan NHN Entertainment ile ortaklık yaptı.

Blockchain Media Korea ile yapılan bir röportajda, OKCoin Kore başkanı Cho Jeong-hwan, şirketin Güney Kore’de yaptığı kripto para birimini genişletme planına ve altyapılara son verdiğini belirtti. Cho Jeong-hwan, OKCoin Kore’nin, Mart ayında açık olacağını ve bu borsanın, şu anda 12’de fazla kripto para birimine sahip olan Bithumb’dan çok daha fazla olan 60 kripto para birimi-Kore eşleşmesini sağlayacağını kaydetti.

Tüm gelişmiş teknolojiler, OKCoin Kore’nin temel sistemine entegre edilecek

Cho Jeong-hwan, küresel pazarda Binance ve Huobi’nin arkasındaki üçüncü büyük kripto para birimi değişimi olan OKEx’i çalıştırmak için kullanılan tüm gelişmiş teknolojilerin, OKCoin Kore’nin temel sistemine entegre edileceğini vurguladı.

OKCoin Kore ekibinin tam zamanlı çalışanlar ve geliştiricilerle başlaması bekleniyor. Şirket Güney Kore pazarında hızla büyürken ekibini agresif bir şekilde genişletmeyi planlıyor. NHN Entertainment’ın bir yan kuruluşu olan NHN Investment Partners, OKCoin Kore’nin gelişmesi ve platformunu finansal mücadeleler olmaksızın sürdürmesine odaklanabilmesi için, projeye açıklanmayan bir miktar yatırım yaptı.

Başlangıçta, Hong Kong’a taşınmadan önce Çin’de faaliyet gösteren orijinal OKCoin ticaret platformu 100 geliştirici tarafından oluşturuldu.  Bu nedenle, Başkan Cho Jeong-hwan ve NHN, şu anda 20 geliştiriciden oluşan mevcut ekibin büyük bir kripto para borsası yapacağını ve takımın kapasitesinin gelecekte katlanarak artacağını belirtiyor.

Kakao ve Upbit ortaklığı

Esasen, OKEx’in hizmetlerini Güney Kore’ye genişletme konusundaki iddialı planı, şirketin dünyanın en büyük kripto para birimi borsası olması ve Güney Kore’deki en büyük kripto para borsası olan Upbit ile doğrudan rekabet etmesinin tek yolu.

Upbit, Güney Kore’de en popüler hisse senedi aracılık uygulaması ve endeksi olan KakaoStock’u işleten Kakao’nun bir yan kuruluşu olan Dunamoo tarafından işletilmekte. Başlangıçta, Güney Kore’nin en büyük internet şirketi olan Kakao, muhtemelen yasal belirsizliğe bağlı olarak kripto para piyasasına doğrudan girmekten kaçındı.

Güney Kore'nin multi milyar dolarlık şirketleri
Güney Kore’nin multi milyar dolarlık şirketleri kripto para piyasasına giriyor

Kakao,  Upbit’i piyasaya sürerek, Dunamoo üzerinden kripto para piyasasına girdi

Kakao, Ekim 2017’de Upbit’i piyasaya sürerek, Dunamoo üzerinden kripto para piyasasına girdi. Upbit, ABD merkezli borsa Bittrex’ten kripto para ticaret eşleştirmelerini benimseyen bir kripto para birimi borsasıdır. Piyasaya sürüldükten sonraki aylarda Upbit, Güney Kore’deki ilk kripto para birimi ticaret platformu olarak yerel pazara hakim olmaya başladı.

Upbit’in katlanarak büyümesi üzerine, Kakao yöneticileri şirketi küresel kripto para piyasasına yönlendirmek için Upbit ekibine katıldılar. Şubat 2018’de Güney Koreli gazete Chosun, Kakao iletişim direktörünün şirketin büyümesini kolaylaştırmak için Upbit’e geçtiğini bildirdi.

Upbit’in öngörülemeyen başarısı, Kakao’yu yerel kripto para piyasasını agresif bir şekilde hedef almasına yol açtı

Upbit’in öngörülemeyen başarısı, Kakao’yu yerel kripto para piyasasını agresif bir şekilde hedef almasına yol açtı. Kakao zaten 12.000 işletme ve 100 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermek ve kendi başlangıç ​​para teklifini (ICO) başlatmak için kripto para birimlerini entegre etme planları hakkında düzenleyicilerle konuştu.

Ancak, yerel ICO’lar üzerindeki mevcut yasak nedeniyle Kakao, Güney Kore dışında satışını gerçekleştirebilir. Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) Başkanı Choi Jong-ku’da dahil olmak üzere yerel finans kurumlarının benimsediği bir plan.

Güney Kore hükümeti, kripto para sektörünün Japonya ve ABD gibi diğer bölgelerle eşit bir büyüme oranı göstermesini sağlamak için ICO’ları yasallaştırabilir

FSC Başkanı Choi Jong-ku  konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto para birimi veya dijital varlık alım satımı konusunda bir yasak olmasa bile, ihraç yöntemine göre Kakao ICO’ları dolandırıcılık veya çok seviyeli satışlar olarak kabul edilebilir. Riskin yatırımcı koruması açısından çok yüksek olması nedeniyle hükümetin ICO’lar üzerinde olumsuz bir duruşu var.

Sonuç olarak, Güney Kore hükümeti, kripto para sektörünün Japonya ve ABD gibi diğer bölgelerle eşit bir büyüme oranı göstermesini sağlamak için birkaç yetkili tarafından ima edildiği gibi gelecekte ICO’ları yasallaştırabilir.

SK Telecom, Nexon ve Korbit ortaklığı

Güney Kore’deki en büyük oyun şirketi olan Nexon, 11,5 milyar dolarlık bir değerleme ile, 120 milyon dolar karşılığında yerel pazardaki üçüncü büyük kripto para birimi olan Korbit’i satın aldı. Nexon’un ana şirketi olan NXC, Korbit’in yüzde 65,19’unu satın alarak şirketin çoğunluk sahibi haline geldi. Şirket bir röportajda TechCrunch’a şunları söyledi:

NXC, dijital fikir ve teknoloji ile girişimleri gözden geçiriyor ve yatırım yapıyor. Bu yatırım kripto para birimi endüstrisine olumlu bakışımızdan kaynaklanmakta.

Güney Kore’nin 17 milyar dolar değerindeki en büyük telekomünikasyon şirketi olan SK Telecom, Korbit’deki milyarder yatırımcı Tim Draper’ın ilk büyük yatırımcısıydı. NXC muhtemelen şirketin yüzde 65’inden fazlasını satın aldı. Çünkü SK Telecom ve Draper gibi diğer yatırımcılar şirket hisselerini satmaya istekli değildi.

Güney Kore’nin multi milyar dolarlık şirketleri “Korbit, Bithumb, Upbit ve OKCoin” finanse ediyor

Güney Kore’nin multi milyar dolarlık şirketleri “Korbit, Bithumb, Upbit ve OKCoin” finanse ediyor. Şu anda Güney Kore’nin en büyük şifreli kripto para borsası olan Korbit, Bithumb, Upbit ve OKCoin, düzenleyiciler ve Güney Kore hükumeti ile yakın bağları olan holdingler tarafından finanse edilmekte. Multi-milyar dolarlık şirketlerin desteklediği, kripto para piyasasının Güney Kore’nin yerel düzenlemelerine uygun olmaması mümkün değil.

Sonuç olarak, önde gelen kripto para birimi borsalarının istikrarı, Güney Kore pazarının, küresel kripto para piyasasına karşı rekabet edebilecek yeterli sermaye ve kaynaklarla, üstel bir oranda büyümeye devam etmesine izin verebilir.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin