Güney Koreli sigorta şirketi Youbit’in talebini reddediyor
Güney Koreli sigorta şirketi Youbit’in talebini reddediyor

Güney Koreli sigorta şirketi Youbit’in talebini reddediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli sigorta şirketi Youbit’in talebini reddediyor. Güney Kore’nin en büyük sigorta şirketlerinden biri, büyük Güney Koreli Bitcoin borsası olan Youbit’in, ana şirketini iflas ettiren Aralık ayındaki Youbit’in kullanıcı fonlarının çalınmasına yol açan büyük bir güvenlik ihlali olayı sonrası tazminat talebini kabul etmedi.

Yapian Corp’un,  bilgisayar korsanları saldırısı sonrası toplam varlıklarının yüzde 17’si çalındı

The Wall Street Journal DB Insurance (DB Sigorta)’nın,  Youbit ana şirketi Yapian Corp’un, Şubat ayı başlarında 2,8 milyon dolarlık talebini reddettiğini bildirdi. Sigorta şirketi, Yapian’ın sigorta temin etmeden önce şirketin önemli bilgileri açıklamasını gerektiren “avans yükümlülüğünü” ihlal ettiğini ileri sürdü. Şirket bu bilginin primleri hesaplamak için kullanıldığını belirtti.

Güney Koreli sigorta şirketi Youbit’in talebini reddediyor
Güney Koreli sigorta şirketi Youbit’in talebini reddediyor

Yapian Corp’un, Aralık ayında yaşanan bilgisayar korsanları saldırısı sonrası toplam varlıklarının yüzde 17’si çalındı ve bu olay Yapian’nın iflas etmesine neden oldu. Yapian Corp, şirketin geçen yıl 17,2 milyar won (16 milyon dolar) zarara uğradığını belirtti. Yapian Corp, Güney Kore’nin en büyük dört mülk sigortası şirketlerinden biri olan DB Insurance’ın politikasını eleştirdi. DB Insurance, Yapian Corp’a 2,8 milyon dolarlık zararını karşıladı ve yıllık yaklaşık 244.400 dolarlık prim ödedi.

Güney Koreli sigorta şirketi Youbit’in şirket politikalarındaki önemli bilgileri açıklamayı ihmal ettiği için talebini reddediyor

Güney Koreli sigorta şirketi Youbit’in şirket politikalarındaki önemli bilgileri açıklamayı ihmal ettiği için talebini reddediyor. Güney Kore kripto para ticareti borsası Coinbin tarafından satın alma sürecinde olan  Yapian, müşterilerinin uğramış olduğu zararları ödemek için sigorta şirketinden ödeme almayı planladığını söyledi. Youbit üyelerinin kişisel bilgileriyle ilgili haklar ve ödevler ve tüm mal varlıkları 21 Mart’ta Coinbin’e devredildi.

Yapian yaptığı açıklamada, DB Sigorta’nın, şirketin sigorta uygulamasının hızlı bir şekilde işlemesi için şirket politikalarındaki önemli bilgileri açıklamayı ihmal ettiği için iddialarını reddettiğini belirtiyor. Yapian buna karşılık, sigorta şirketinin kısa bir süre önce yaptığı ödeme kesintini, zararlarını karşılamamak için bir mazeret olarak kullanıldığını belirtiyor.

Güney Koreli sigorta şirketi Youbit’in talebini reddediyor
Güney Koreli sigorta şirketi Youbit’in talebini reddediyor

Youbit, 2017 yılında iki defa bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı

Youbit, 2017 yılında iki defa bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Bu olay, Bitcoin ve diğer kiripto paraların işlem gördüğü borsalara ilişkin güvenlik endişelerini artırdı. Youbit  nisan ayında korsan saldırısına uğradı ve bu saldırıda 4 bin kadar Bitcoin hesaplarından çalındı. Youbit, Kuzey Kore’deki devlet destekli bilgisayar korsanlarının bu saldırıyı düzenlediğini düşünüyor.

Güney Kore, bilgisayar korsanlarının saldırısından sonra diğer yerel kripto para borsalarının işlemlerini denetledi

Güney Koreli regülatörler, bilgisayar korsanlarının saldırısından sonra diğer yerel kripto para borsalarının işlemlerinde yerinde denetimler gerçekleştirildi ve yatırımcıları korumak için tasarlanan yeni kurallar uygulamaya konuldu. Bununla birlikte Güney Kore, günlük işlem hacminde en iyi 10 platform arasında düzenli olarak sıralanan iki borsa “Bithumb ve Upbit”  ile dünyanın en aktif kripto para ticaret piyasalarından biri olmaya devam etmekte.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin