featured

Güney Kore’den yeni kripto düzenlemeleri! Yeni bir LUNA vakasını önlemek istiyorlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Kore’nin Mali Denetleme Hizmeti (FSS), kripto para birimleri ile çalışan ödeme ağ geçidi hizmetleri hakkında soruşturma başlattı.

Yerel basında çıkan haberlere göre FSS, 157 ödeme ağ geçidinden kripto, dijital varlıkların ifşası ve planları hakkında bilgi vermelerini istedi. Ancak FSS, yalnızca 6 ödeme ağ geçidinin dijital varlıklara sahip olduğunu bildirdi.

Talep, Güney Kore hükümetinin bir Dijital Varlıklar Komitesi başlattığını duyurmasından yalnızca birkaç gün sonra geldi. Bu, Terra’nın ekosisteminin son zamanlardaki çöküşüne tepki olarak gelişti. Çünkü birçoğu milyarlarca kayıp yaşadı.

Güney Kore kripto

Mevcut bilgilere göre kripto endüstrisi için yeni bir varlık, ticareti takip etme, piyasayı izleme, açıklama standartları vb. standartlara sahip olmalı.

Güney Kore’deki en iyi borsalar, Terra benzeri başka bir olayı önlemek için komitelerini de kurdular.

Terra çöküşü daha fazla düzenlemeyi beraberinde getirdi

Ek olarak, FSS Asya-Pasifik bölgesindeki diğer mali düzenleyicilerle uzaktan bir toplantı yaptı. Çin, Japonya ve Avustralya’dan yetkililer de Endonezya Mali Denetleme Servisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantı sırasında Güney Koreli temsilci, kripto para birimi düzenlemesine, düzenleyici çerçevenin genişletilmesine ve disiplin cezasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tüm bu düzenleyici hareketler, LUNA çöküşünün etkisinden kaynaklanmaktadır. Bazı yatırımcılar çoktan harekete geçmiş olsa da, dünyanın dört bir yanındaki yetkililer bunu kriptoyla ilgili düzenlemeleri sertleştirmeye yönelik bir uyandırma çağrısı olarak görüyor.

Güney Kore’deki yetkililer ayrıca ağın arkasındaki şirket olan Terraform Labs’ı da araştırıyorlar. Raporlar, Seul Güney Bölge Savcılığının ortak mali ve menkul suç soruşturma ekibinin her Terraform Labs çalışanını çağırdığını iddia ediyor.

Yetkililer kasıtlı fiyat manipülasyonu belirtileri arıyorlar. Çünkü, şirketin çöküşünün eninde sonunda olacağını bildiklerine inanıyorlar. Raporlara göre, şirketin kimliği belirsiz eski bir çalışanı zaten bu yönde ifade verdi.

Bazı yatırımcılar ise ağın kurucuları olan Daniel Shin ve Do Kwon hakkında da dava açtı.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin