Güney Kore Ulusal Politika Komitesi Başkanı: “Sektörün özdenetime ihtiyacı var.”
Güney Kore Ulusal Politika Komitesi Başkanı: “Sektörün özdenetime ihtiyacı var.”

Güney Kore Ulusal Politika Komitesi Başkanı: “ICO’lar yasallaşsın.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Ulusal Politika Komitesi Başkanı, düzenleyici bir çerçevenin yürürlüğe konması koşuluyla ICO’ların yasallaştırılmasını talep etti.

Güney Kore Ulusal Politika Komitesi Başkanı: “Sektörün özdenetime ihtiyacı var.”

Ülkenin iktidardaki Birlikte Demokratik Partisi’nin bir üyesi olan Min Byung-Doo, token satışlarının küresel bir trend haline gelmesiyle birlikte ICO kapısının tamamen kapatılmasını istemediğini, devletin meseleyi görmezden gelmemesi gerektiğini söyledi.

Politikacı, Salı günü erken saatlerde milletvekillerinin yönetime sorular yönelttiği Ulusal Meclis’in 8. genel kurulunda konuştu. Byung-Doo, sektörde güven oluşturmak için ICO’ların düzenlenmiş olması gerektiğini vurguluyor. Ancak politikacı, hükumetin bu konudaki isteksizliğine işaret ediyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Sahtekarlık, spekülasyon ve para aklama kesinlikle yasaklanmalı. Kripto para sektörünün özdenetime ve güvenlik standartları sunmaya ihtiyacı var.

Güney Kore Eylül 2017’de ICO’ları yasakladı

Ülkenin mali gözlemci organı olan Finansal Hizmetler Komisyonu, yasa henüz yürürlüğe girmemiş olmasına rağmen, Eylül 2017’de ICO’ları yasakladı. Byung-Doo, token satışlarının ekonomik avantajlarına dikkat çekerek bazı çeyreklerde kripto paraların karamsar bir görünümü varken birçok token projesinin gelecekte yaşayabilir olduğunun görüldüğünü belirtiyor. Byung-Doo açıklamalarına şunları ekliyor:

Yatırım akışının ICO ve melek fonlama ile karşılaştırıldığında açıkça değiştiğini görebiliriz. ICO’lar Telegram için 1,7 milyar dolar ve Block.One için 4 milyar dolar topladı. Bu giderek büyüyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin