kripto para vergisi
Güney Kore kripto para vergisi konusunda son aşamaya geldi

Güney Kore sessizliğini bozdu: Kripto paralar ve ICO’lar vergiye tabi olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Maliye Bakanı, ülkede ticareti yapılan kripto paralar ve ICO’lar üzerinden alınacak olan vergiler hakkında bir toplantının yapıldığına dikkat çekti.

Kripto paralar ve ICO’lar üzerinde vergi alınacak

Kripto sektörü hala erken aşamalarda, ancak kripto para birimleri ve ICO’lar vergi ile karşı karşıya kalacaklar. Güney Kore’nin Maliye Bakanı Hong Nam-Ki, ülkedeki Demokrat Parti ile bir toplantının yapıldığını ve mali yetkililerin kripto para birimleri üzerinden alınacak vergiler için planlama yapmayı düşündüklerini söyledi.

Önerilen vergi, kripto paraları ve ayrıca ICO’ları kapsayacak. Konuya yönelik detaylar uzmanlarla görüştükten sonra bakanlık aracılığıyla ayrıntılı olarak açıklanacak. Ulusal Vergi Servisi, içinde hükumet ajansı uzmanlarınında olduğu bir çalışma grubunun planlanmasını yapıyor. Kurumun bir karar verirken en iyi küresel vergilendirme uygulamalarını dikkate aldıkları söyleniyor. Maliye Bakanı’na göre, bu aşamada detaylar ve nihai bir versiyondan bahsetmek için çok erken.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin