EOS ve Ethereum Classic (ETC) fiyat analizi: Beklenen yön ve izlenecek seviyeler
EOS ve Ethereum Classic (ETC) fiyat analizi: Beklenen yön ve izlenecek seviyeler

Güney Kore sahte aşı pasaportlarını önlemek için blockchain kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain teknolojisi, COVID-19 aşı pasaportları gibi yeni sağlık gözetimi önlemlerinin bütünlüğüne olan güveni pekiştirmek için kullanılıyor.

Yeni kullanım alanı

75 yaşın üzerindeki kişiler için COVID-19 aşısı dağıtımına başlayan Güney Kore, aşılanmış vatandaşlar için yaklaşan aşı pasaportlarını onaylamak üzere blockchain teknolojisini kullanma planlarını açıkladı.

Reuters’e göre, Başbakan Chung Sye-kyun bir hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, dijital aşı kanıtlarını yönetmek için yeni bir mobil uygulamanın kullanılacağını ve Nisan ayı sonunda piyasaya sürülmesinin beklendiğini söyledi. Vatandaşların görünüşte bir aşı aldıklarına dair kanıt oluşturmamalarını sağlamak için blockchain teknolojisi kullanılacak.

Chung, “Aşı pasaportunun veya ‘Yeşil Geçiş’in getirilmesi, yalnızca aşılananların günlük yaşamlarına geri dönme deneyimini yaşamalarına izin verecektir” dedi.

Aşı pasaportları, uygulama tarafından desteklenecek ve aşı olduklarına dair belgelendirilebilir kanıta tabi olarak ülkeye girişlerine izin verilecek olan denizaşırı ülkelerden gelen yolcuları da hedef alıyor.

Aralarında Çin, İsrail ve Avrupa Birliği’nin de bulunduğu birçok ülke ve uluslararası blok, COVID-19 salgını sırasında yurt içinde aşı pasaportlarını uygulamaya ve / veya sınır ötesi seyahatleri kolaylaştırmaya halihazırda kucak açmış veya hazır olduklarını belirtmişlerdir. Birleşik Krallık gibi diğer ülkeler, böyle bir sertifikalandırma rejiminin potansiyel faydaları ve sakıncaları konusunda hala siyasi olarak bölünmüş durumdalar.

Aşı pasaportlarına yönelik nihai yaklaşımı ne olursa olsun, İngiltere, Güney Kore gibi, aşılama prosedürünün karmaşık lojistik zorluklarını yönetmek için blockchain teknolojisinin yararlılığını kabul etti. Ek olarak, Brezilya hükümeti kendi aşılanmış vatandaşlarını takip etmek üzere Hyperledger Fabric blockchain çerçevesini kullanma niyetini belirtti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin