featured
Ripple

Japonya ve Güney Kore Ripple fiyatını %71 arttırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon ve Güney Kore bankalarının yürüttükleri Ripple blok zinciri tabanlı ödeme denemesinin tetiklediği XRP fiyatını son 24 saat boyunca yüzde 71 oranında artırdı.

Güney Kore, Ripple ticaretinin yüzde 50’sini oluşturuyor

Güney Kore kripto para pazarındaki en büyük kripto para borsası olan Bithumb, Korbit ve Coinone şu anda küresel XRP işlemlerinin% 50’sinden fazlasını oluşturuyor. Geçtiğimiz 24 saat boyunca üç ticaret platformu, Bittrex, Poloniex, Bitfinex, Bitstamp, Binance ve Kraken’in günlük ticaret hacmini aşarak 1.7 milyar doların üstünde işlem gördü.

Güney Kore’de, yatırımcılar hızla ağız yoluyla konuşmaya başladılar. Korbit kurucu ortağı ve CEO’su Tony Lyu birkaç kişiye vurgu yaptığından, birkaç kişi yatırım yaptıktan sonra herkes başka bir yere yatırım yapmaya başladı.

Güney Kore pazarında XRP gibi önde gelen bir kripto para birimi % 10-30 oranında artmaya başlayınca, pazardaki diğer yatırımcılar bu piyasaya girmeye çalışarak fiyat ve günlük işlem hacminde kısa vadeli bir artışa neden oldu .

Ethereum, Bitcoin Cash, XRP ve Monero gibi yoğun Güney Kore pazarında yoğunlaşan kripto paralar, yukarıda bahsedilen Güney Kore pazarının ve yatırımcılarının eğiliminden ötürü, geniş marjlarla büyümekte ve zaman zaman hızlı bir şekilde piyasanın trendine dayanarak da hızla gerilemektedir.

Güney Koreli Piyasanın Talep Dalgalanmasının Sebebi

Japonya’nın önde gelen medya kuruluşlarından Nikkei, 13 Aralıkta Japonya ve Güney Kore’deki büyük bankaların Cuma günü Ripple blockchain ve çözümlerinin testine başlayacağını bildirdi. Ortak projenin amacı, uluslararası fon transferinde maliyeti yaklaşık yüzde 30 oranında azaltmaktır.

2017 yılının başından beri, Ripple Labs, büyük bankalara ve finansal kuruluşlara Ripple blok zinciri teknolojisini benimsemelerine yardımcı olmak için önemli bir süreçte bulundu. Japonya merkezli bankalar, özellikle, XRP teknolojisini hızla benimsedi ve 61 şirketten oluşan bir konsorsiyum oluşturdu.

Temmuz ayında XRP stratejik hesap başkanı Marcus Treacher şunları söyledi:

Müşterileri adına büyük bir adım attığımız için Japonya’daki bu bankalara övgü duyuyoruz. Bu, bölgesel bankaların küresel real-time ödemeler ağı haline gelmesinin büyük bir örneğidir. 

Ripple Labs, Japonya ve Güney Kore’deki ortak bankaları, uzun vadede XRP teknolojilerinin testlerine devam etmeyi ve Ripple blok zincirini 2018’in başında daha büyük bir ölçekte uygulamayı planlıyorlar.

Nikkei’ye göre, Japon bankalar blok zinciri ağında küresel ödemeleri işleme koymak için zaten XRP tabanlı sistemler geliştirdiler. Güney Kore ve Japon bankalar arasındaki sınır ötesi ödemeler, Aralık ayı boyunca yapılacak pilot testlerin başarıyla uygulanması halinde 31 Ocak’ta başlayacak.

Güney Afrika, dijital varlıkların yenilikçilik ve ticaretini engellemek konusunda dünya üzerindeki en aktif pazarlardan biridir. SBI Ripple Asia Genel Sekreteri Takashi Okita, “Ülkemizin içine ve dışına ticaret akışlarıyla her yıl 960 milyar dolarlık ticaret hacmi ile ülkemizde Ripple’in sürtünmesiz ödemeler için yüksek talep talebinin arttığını görüyoruz” 

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin