Güney Kore polisi kripto para borsasına el koydu!
Güney Kore polisi kripto para borsasına el koydu!

Güney Kore polisi kripto para borsasına el koydu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Artık kripto para borsaları kendilerini rahat hissetmesinler. Eskisi gibi kolayca wash trading (kirli ticaret) yapamayacaklar.

Bazı kripto para borsaları, çeşitli boot programları kullanarak kendi kripto para borsalarındaki işlem hacmini sahte biçimde arttırabiliyor. Bu sayede daha fazla müşteri çekmeye çalışıyorlar. Ancak boot programları işe şişirilmiş rakamlar, kripto para yatırımcılarını bazı durumlarda mağdur olmalarına neden olabiliyor. Wash trading yapan kripto para borsaları da haksız biçimde gelir elde edebiliyorlar.

Güney Kore polisi kripto para borsasına el koydu!

Güney Kore’de wash trading yaptığı iddia edilen bir kripto para borsasına Güney Kore polisi el koydu.

İddiaların odağındaki borsa Coinbit Borsası. Borsa wash trading yöntemi ile haksız biçimde 85 milyon dolarlık kâr elde etti.

Kore merkezli Seoul News’a yansıyan habere göre borsanın işlem hacmi %99 oranında şişirme ve sahte.

2019 yılında yayınlanan bir rapora göre dünya geneli kripto para borsalarında gerçekleşen işlem hacmi %90 oranında abartılı ve boot programları sayesinde sahte biçimde şişiriliyor.

Coinbit, oluşturduğu sahte hesaplar sayesinde 2 tür wash trading yaptığı ileri sürülüyor. İlk yöntemde Bitcoin ve Ethereum gibi bilindik kripto paraların işlem hacmi arttırılıyor. Diğer yöntemde ise işlem hacmi düşük olan ölü altcoinlerin işlem hacmi sahte biçimde arttırılıyor.

Decrypt.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin