Güney Kore pazarı büyük değişime hazırlanıyor.
Güney Kore pazarı büyük değişime hazırlanıyor.

Yatırımcıları rahatlatan açıklama: Güney Kore pazarı büyük değişime hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bithumb ve Korbit, Ocak ayı sonunda Kookmin Bank mevduatlarının devre dışı bırakılacağını açıkladı. Güney Kore pazarı, yoluna Shinhan Bank ile devam edecek.

Kookmin Bank kripto para ve sanal cüzdan desteğini sonlandırıyor

Güney Kore’nin en büyük finansal kuruluşu olan Kookmin Bank, kripto para desteğini ve yatırımcılara sanal cüzdan tahsisi hizmetini sonlandırma kararı aldı. Güney Kore ticaret platformlarında bugüne dek, yatırımcılara gerçek banka hesaplarından transfer yapmak zorunda kalmadan Kore wonu yatırıp çekebilecekleri bir sanal cüzdan tahsis edilmekteydi.

Yerel yatırımcılar, geçtiğimiz haftalarda Kookmin Bank’ın Güney Kore kripto para borsalarındaki sanal banka hesaplarını kapatma kararından endişe duymaya başlamıştı. Dolayısıyla birçok yatırımcı, diğer bankaların bu kararı takip ederek kripto para borsaları ile maddi bağını kesmesinden korkuyorlardı. Fakat korkulan olmadı.

Kookmin Bank dışarı, Shinhan Bank içeri

Bu haftanın başlarında Korbit, kullanıcılarına ve yatırımcılarına Ocak ayı sonuna kadar Kookmin Bank hesapları yerine Shinhan Bank hesaplarından para yatırma ve çekmeyi kabul etmeye başlayacağını söyledi. Korbit yetkililerince yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Daha önce açıklandığı üzere, hükümetin uyguladığı kimlik tespit ve para aklamayla mücadele yönetmeliklerine uymak amacıyla, mevcut KRW çekim yöntemi Ocak 2018’in sonunda sona erdirilecektir.

Bu ay içinde uygulanması planlanan yeni KRW çekim yöntemini kullanmak için yasal olarak adınıza kayıtlı bir Shinhan Bankası hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Lütfen önümüzdeki bu süreci Shinhan Bank’ta bir hesap oluşturmak için kullanın. KRW çekimi için yeni hesap bilgilerinizin nasıl girileceği ile ilgili talimatları yayınlıyor olacağız.

Güney Kore pazarı ne gibi değişimlerle karşı karşıya?

Birkaç yerel medya organı, Güney Kore’deki bir finans otoritesinin ABD Emtia ve Vadeli İşlem Komisyonu’nun (CFTC) yaptığı gibi, hükümetin finans kuruluşlarına Bitcoin vadeli işlemlerini listelemesine izin vermeyi planladığını iddia etti.

Hükümet yetkilileri ise Bitcoin vadeli işlemler listesinin piyasayı istikrara kavuşturacağını ve Bitcoin piyasasının olgunlaşmasını sağlayarak yerel yatırımcılar tarafından üretilen spekülasyonların azalacağı görüşünde.

Yatırımcıları ve işletmeleri rahatlatacak düzenlemeler yolda

Önümüzdeki aylarda Güney Kore hükümetinin hem yatırımcıları hem de işletmeleri korumaya yönelik düzenlemeler yapması bekleniyor. Aralık ayında yayınlanan bir bildiride, hükümetin düzenlemeler konusunda ABD ve Japonya’yı rehber edineceği ifade edilmişti.

Pazarın mevcut durumu ve hükümetin kısa vadede bir ticaret yasağı getirmeme kararı göz önüne alındığında, Güney Kore kripto para pazarının son birkaç günde oldukça iyimser bir seyir izlediğini söyleyebiliriz. Son günlerde hem yerel hem de küresel çapta görülen büyüme, bunun bir göstergesi.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin