1 milyar dolarlık kilitli değere ulaşan üçüncü DeFi projesi belli oldu: Curve
1 milyar dolarlık kilitli değere ulaşan üçüncü DeFi projesi belli oldu: Curve

Güney Kore ordusu Blockchain teknolojisinden faydalanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Ordusu Askeri İnsan Gücü İdaresi, Güney Kore’nin önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Raonsecure tarafından tasarlanan Blockchain tabanlı yeni bir biyometrik kimlik ve kimlik doğrulama çözümünü benimseyeceklerini açıkladı.

Sistemi inşa eden şirket Güney Kore’nin biyometrik güvenlik devi

Raonsecure’un Blockchain kimlik çözümü, Icon (ICX) Blockchain ağının arkasındaki kuruluş olan Loop ile ortaklaşa geliştiriliyor. Blockchain tabanlı kimlik doğrulama sistemi, sistemin kendisine tasarlanmış FIDO standartları ile tasarlanacak. FIDO sertifikalı kimlik doğrulama sistemleri; ses tanıma, yüz tanıma, parmak izi, iris tanıma gibi benzersiz biyometrik işaretleyiciler ve eski moda pin numarası gibi mevcut çözümleri kullanıyor.

Raonsecure şu anda Güney Kore’de TouchEn biyometrik mobil ödemeleriyle 30 milyon kişiye hizmet veriyor ve bunun Asya-Pasifik bölgesinde 700 milyon kullanıcıya ulaşmasını öngörüyor. Raonsecure’ın TouchEn kimlik doğrulama çözümü, aynı kripto para cüzdanları gibi halka açık anahtar kriptografileri kullanıyor.

Biyometrik sistemler, şu anda kullanımda olan mevcut şifre tabanlı sistemlerden çok daha iyi güvenlik vadediyor.

Riskler önemli ölçüde azalacak, gizli veriler korunacak

Yetersiz parola entropisi, veri ihlallerinin %80’inin temel nedenini oluşturuluyor. Bunu tipik internet kullanıcısının 90’dan fazla parola tabanlı hesaba sahip olmasına eklediğinizde, ihlaller için büyük bir potansiyel risk söz konusu. FIDO biyometrik sistemleri bu riski önemli ölçüde azaltıyor ve sahtekarlığı sıfıra indirirken çevrimiçi ödeme sürecini daha pürüzsüz hale getirmeyi başarıyor.

Askeri uygulamalar için, hassas sistemlere, kısıtlı konumlara ve çok gizli verilere vb. erişmek için 2 faktörlü kimlik doğrulama, şifresiz doğrulama ve çok faktörlü kimlik doğrulama gibi teknolojilerin kullanılabileceği ifade ediliyor.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin