featured

Güney Kore, kripto para hesaplarına yeni düzenlemeler getiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükümeti, 20 Ocak’tan itibaren anonim kripto para ticareti yapan hesapları yasaklamayı yeni kurallar ile yürürlüğe koyacağını bildirdi.

Koreli haber ajansı Yonhap’a göre, hükümet kripto para ticaretindeki spekülatif yatırımları önlemek için yerel kripto pazarının gelişimi üzerine inceleme başlatıyor.

Rapor, anonim finansal endüstri kaynaklarına dayanarak, değiş tokuşların artan para aklamayla mücadele normlarına uymasını zorunlu kılacak yönergelere işaret ediyor.

Güney Kore: ”Yüksek kayıplar endişelendiriyor.”

Güney Kore hükümeti, “yüksek kayıplar” ile ilgili endişelerden ötürü geçen hafta ülke kripto ticaret pazarı sınırlarını uygulama niyetini açıkladı.

Hükümet, yaptığı açıklamada:

“Yetkililer, sanal para ticaretinin mantıksız şekilde aşırı değişken olması görüşünü paylaşıyorlar. Artık bu anormal spekülatif durumu göz ardı edemiyoruz” dedi.

Yeni kurallar, yalnızca bankalarda eşleşen hesap adlarına sahip tüccarlara para yatırma ve para çekme işlemlerine izin verecek.

Yeni anonim ”sanal hesaplar”, sektördeki KYC (müşterini tanı) kurallarını zorunlu kılmak ve güçlendirmek için hükümetin gündeminin bir parçası olarak tamamen yasaklanabilirler.

Anonim ticareti yasaklamanın bildirildiği tarih, aralık ayı ortalarında Seul merkezli borsa Youbit’in hacklenmesini takiben, Kore yetkililerinin birden fazla kripto para değişimi üzerine yerinde incelemeleri gerçekleştirdiği bir ay içinde geldi.

Kore yetkilileri kripto para ticaretini tamamen yasaklamasa da, bir üst düzey hükümet yetkilisi, düzenleyicilerin, gerekirse, gelecekte kripto para değişimlerinin kapatılmasını “dikkate alacağını” doğruladı.

Bu yasak, ilk olarak Kore Adalet Bakanlığı tarafından aralık ayı başında önerilmişti.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin