Güney Kore dijital won testlerine başlıyor
Güney Kore dijital won testlerine başlıyor

Güney Kore kripto para yaptırımlarını gevşetecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore kripto para sektöründeki sıkı politikalarıyla sıkça gündeme gelen bir ülke. Hükümet son olarak, kripto para sektörü üzerinde gerçekleştirdikleri düzenlemelerin haksız ve adaletsiz olduğuna yönelik ithamlara yanıt verdi.

“Hükümet, insanlar için hiç mutlu bir hayal gördü mü?”

28 Aralık’ta dosyalandığı ortaya çıkan ve 200 binin üstünde imza toplandığı belirtilen “Has the government ever dreamed a happy dream for the people?” başlıklı dilekçeye, Güney Kore hükümet yetkililerinden yanıt geldi.

Kripto para birimleri üzerinde aşırı ve haksız düzenlemeler yapıldığı ifade edilen dilekçede katılımcılar, bu düzenlemelerden kaçınılması gerektiğini ifade etmişti.

Mavi Saray tarafından belirlenen kurala göre hükümet, 200 bin ve üzeri imza toplanan her dilekçeye 1 ay içinde yanıt vermek zorunda. 16 Ocak Salı günü, bu dilekçenin imza sayısı 200 bini geçmişti ve an itibarıyla 228 bini de geçmiş durumda.

Hükümet Politikası Koordinasyon Dairesi (OPC) Sorumlusu Hong Nam-ki, dilekçeye hükümet adına yanıt verdi:

Kripto para işlemleri süresince yasadışı eylemleri ve belirsizlikleri önlemek, ayrıca Blockchain teknolojisini aktif bir şekilde beslemek hükümetin temel politikasıdır. Geçerli yasalar çerçevesinde kripto para işlemlerinin şeffaflığı, en yüksek önceliğe sahiptir. Piyasa koşullarına ve uluslararası trendlere açık bir gözle bakarak özenli ve dikkatli davrandık.

Güney Kore kripto para yaptırımları konusunda ikiye bölündü

Kore hükümeti, kripto para birimleri için düzenleyici tedbirleri ilan etmeye geçtiğimiz Aralık ayında başlamıştı. O zamandan beri, düzenleyicilerin kripto piyasasındaki spekülasyonları azaltmak için geniş çaplı önlemler düşündüğü biliniyor.

Son olarak anonim hesaplarla kripto para ticareti yapılmasını engelleyen düzenleme 30 Ocak’ta yürürlüğe girmişti.

Kore Adalet Bakanlığı, kripto para ticaretini sonlandırma ve kripto para borsalarını kapatma hakkı da dahil olmak üzere, bazı uç tedbirler önermişti. Fakat ülkedeki diğer finansal düzenleyicilerin bu önerileri desteklemediği biliniyor.

Geçtiğimiz hafta Kore Başbakanı, kripto para borsalarını kapatmanın ciddi bir husus olmadığını söylemişti.

Hong, Reuters’a bugün verdiği röportajda şunları söyledi:

Hükümet, kripto paralar konusunda birçok çeşitli görüşe bölünmüş durumda. Para birimini yöneten kurumları sisteme getirmek için kripto para ticaretini tamamen yasaklamayı düşünenler bile var.

Hong buna ek olarak, düzenleyici kurumların maliye bakanlığının öncülüğünde kripto para birimlerinde vergi yolları geliştireceğini ve Blockchain endüstrisini ileri taşımak adına yılın ilk yarısında bazı düzenlemeler duyurması gerektiğini söyledi.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin