Güney Kore kripto para işlemleri
Güney Kore kripto para işlemleri için yerel bankaları denetleyecek

Güney Kore kripto para işlemleri için yerel bankaları denetleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore kripto para işlemleri için yerel bankaları denetleyecek. 21 Mart’ta yerel bir haber bülteni olan Yonhap News tarafından bildirildiği üzere, Güney Koreli mali düzenleyiciler, kripto para birimi takasıyla ilgili işlemler için kara para aklama (AML) yönergelerine uygun olarak yerel bankaları araştıracaklar.

Güney Kore kripto para borsalarının kurumsal hesaplarını inceleyecek

Yonhap News göre, Güney Kore’nin Mali İstihbarat Birimi (KoFIU) ve Mali Denetim Komisyonu (FSC) önümüzdeki ay Güney Kore bankalarında kripto borsalarının kurumsal hesaplarını incelemeye başlayacak.

Aralık 2017’de FSC, anonim kripto para birimi ticaretini yasaklayacağını ve traderların hesaplarının, gerçek isimleri altında kaydedilen banka hesaplarıyla ilişkili olarak, bu yıl 30 Ocak’tan başlayarak kipto para borsalarında kullanılmasını istediğini açıkladı.

Kripto para piyasası yasaklanmayacak

Güney Koreli Maliye Bakanı Kim Dong-yeon, basına yansıyan Güney Kore’nin kripto para piyasalarını yasaklayacağı yönündeki haberlerin asılsız oduğunu belirtti. Ayrıca Kim Dong-yeon, hükümetin kripto para piyasasını yasaklamayacağını da doğruladı.

Devlet çalışanlarının kripto paralar ile ilişkilerine yasak getirildi

6 Mart’ta, Güney Kore hükumeti devlet çalışanlarının kripto para birimleri yapabilecekleri tüm yatırım ve ticaret işlemlerine yasak getirdiği duyurdu. Yapmakta oldukları işin kripto ile herhangi bir bağlantısı olmasa dahi kripto yatırımı yapan tüm kamu personeli hakkında disiplin cezası verileceğini de belirtti.

Kripto para borsaları denetlenecek

24 Şubat’ta Güney Kore’de faaliyet gösteren 33 kripto para borsasını bünyesinde barındıran The Korean Blockchain Industry Association, ülke genelinde 21 borsayı teftiş edeceklerini duyurdu. Geçtiğimiz sene yürürlüğe sokulan bazı düzenlemelerin uygulanıp uygulanmadığı konusunda bir değerlendirme yapmaya hazırlanan birlik, bünyesinde bulunan 33 borsanın 21’ini denetleyeceğini ifade etti. Ayrıca birlik, Coinone, Bithumb ve Korbit gibi kripto para borsalarını denetleyeceğini duyurdu.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin