https://www.kriptoparahaber.com/istanbul-blockchain-women-3-bulusmasini-gerceklestiriyor.html
https://www.kriptoparahaber.com/istanbul-blockchain-women-3-bulusmasini-gerceklestiriyor.html

Güney Kore kripto para borsalarını düzenleme yoluna gidiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kore Mali İstihbarat Birimi (KFIU) ve diğer yerel finans kuruluşları, kripto para borsalarını bankalar gibi düzenleme yoluna gidiyor. Buna göre birim, suçluların yasadışı operasyonları finanse etmek için kripto para kullanmadığından emin olmak için çok sıkı kara para aklama (AML) politikaları uygulayacak. Tasarı eğer kabul edilirse Kore kripto para borsalarını aynı ticari bankalar gibi düzenleyebilecek.

Japonya’dakine benzer bir sistem geliyor

8 Haziran’da yapılan Politika Danışma Konseyi toplantısında, KFIU Direktörü Kim Geun-ik, mevcut kara para aklama ve terör finansmanını önleme düzenlemeleri hakkında kapsamlı bir tartışma başlattı ve hem ticari bankalar hem de bağımsız finansal hizmet sağlayıcıları için daha sıkı politikalar önerdi.

KFIU, ABD gibi önde gelen ekonomilerin, para aklama ve terörizmin finansmanını önlemek ve kullanıcıların izlenmesi için daha sıkı doğrulama süreçleriyle hareket ettiğini belirtti.

AML ve KYC düzenlemelerine dahil olan herkes etkilenecek

Başlangıçta KFIU, büyük ölçekli finansal kuruluşlar, perakende yatırımcılar, kamu borsalarındaki tüccarlar ve şu anda AML ve Know Your Customer (KYC) düzenlemelerine dahil olan tüm sektörlere yeni politikalar getirmeyi planlıyor.

Ancak, daha sonraki tartışmalarda KFIU, kripto para birimi sektörünü AML ve KYC girişimlerine de dahil etmeye karar verdi. KFIU, ajansın yerel finans kurumlarının geleneksel banka hesaplarını ve kripto para birimlerini şeffaf ve yoğun bir şekilde izleyebilmesini sağlayacak bir yasa tasarısı düzenlemek üzere kongre ile koordine edeceğini belirtti.

Kore kripto para borsalarını uygun finansal kurumlar olarak kabul edecek

An itibarıyla Güney Kore’deki kripto para borsaları, 40 dolarlık bir lisansla bir iletişim sağlayıcısı olarak çalışabiliyor. Bu nedenle, ülkenin ekonomik rekabet için düzenleyici otoritesi olan Serbest Ticaret Komisyonu bile kripto borsalarını izleme ve denetleme yetkisine sahip değil.

Ancak, yeraltı ekonomilerinde Bitcoin ve Ethereum gibi kripto parların kullanılmasını ve şüpheli faaliyetleri önlemek için KFIU, kripto para borsalarını uygun finansal kurumlar olarak kabul etmek ve buna göre düzenlemek konusunda bir fikir birliğine vardı.

KFIU sözcüsü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Mevcut düzenlemelere göre, kripto borsalarında kara para aklamanın önlenmesinde sınırlamalar var. Çünkü yetkililerin şüpheli işlemleri yapabilmesinin tek yolu bankalar. Kore Demokratik Partisi’nden Jae Yoon-kyung’un yasa tasarısı yürürlüğe girerse, yerel makamlar ticari bankalarda uygulanan kripto borsaları üzerinde aynı düzenlemeleri empoze edebilirler.

İyi mi, kötü mü?

Temel olarak, Jae’nin yasa tasarısı kabul edilirse, kripto para borsaları ticari bankalar ve uygun finansal kurumlar olarak düzenlenecek.

AML ve KYC politikaları ilk başta kullanıcılar için rahatsız edici bir ekosistem oluşturabilirken, hızla büyüyen kripto para ve Blockchain sektörüne meşruiyet katacak.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Güney Kore’den kripto para sektörüne yeşil ışık!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin