guney kore ico
Güney Kore ICO yasaklarını kaldıracak mı?

Güney Kore ICO yasaklarını kaldıracak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükümetinin Kasım ayında ICO’lar hakkındaki resmi duruşunu açıklaması muhtemel gözüküyor.Yerel bir iş gazetesi olan The Investor, bu haberi, 11 Ekim Perşembe günü üst düzey bir yetkili olan Hong Nam-ki’den edindiği bilgilere göre yaptığını belirtti. Buna göre Güney Kore ICO faaliyetleri hakkındaki kesin kararını en geç Kasım ayında bildirecek gibi gözüküyor.

Hükümet Politikaları Koordinasyon Dairesi Başkanı Hong Nam-ki’ye göre, Güney Koreli yetkililer ICO’lar hakkında çok sayıda görüşmede bulundu. Hong Nam-ki yapılan bu görüşmelerin sonuçlarına göre hükümet ICO’lar konusunda resmi duruşunu belirleyeceğini ve bunu kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

Güney Kore ICO yasaklarını Eylül 2017 tarihinde yürürlüğe sokmuştu

Güney Kore ICO’lar konusundaki yasakları ilk olarak Eylül 2017 tarihinde başlatmıştı. Bu yasaklar ile ilgili kripto para tokenlerinin ihraç edilmesi yoluyla fon artırımına gidilmesinin neredeyse “kumar” olarak görmelerini gerekçe göstermişlerdi.

The Investor haberine göre,  Hong Nam-Ki hükümetin bir anket düzenlediğini açıkladı. Çünkü bazı şirketler hala ülke çapını kapsayan yasağa rağmen ICO’lar yapmaya çalışıyor. Yetkilinin yaptığı açıklamada, anketin sonuçlarının Ekim ayı sonuna kadar hazır olması bekleniyor.

Kore hükümetinin, Jeju Island Resort’ta bulunan kendi “Blockchain adasını” yaratma planları bulunurken, Ağustos 2018’de ICO’ları yeniden ele geçirmeyi düşünüyordu.

Hükümet Ağustos ayında ICO’ları yeniden gündemine taşımıştı

O zamanlar, Güney Kore Ulusal Meclisi, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı ile birlikte, ICO’lar ve olası yatırımcı koruma önlemleri için potansiyel yasal çerçeve üzerine görüşmüşlerdi.

Güney Kore kısa süre önce ise Blockchain ve diğer teknolojilerle ilgili kursları içeren altı aylık bir gençlik eğitim programını başlattı. Duyuru, hükümetin Blockchain de dahil olmak üzere ülke ekonomisinin birçok alanında 4.4 milyar dolarlık yatırım yapma planının haberinin hemen ardından geldi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin