Bitcoin’deki artış nedeniyle Güney Kore BTC’yi mercek altına alıyor
Bitcoin’deki artış nedeniyle Güney Kore BTC’yi mercek altına alıyor

Güney Kore hükumeti, kripto para borsalarının ayrıcalıklarına son veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükumeti, kripto para birimi borsalarını girişim firması sertifikasından çıkarmaya karar verdi. Sonuç olarak, kripto para borsalarının, şirket ve gelir vergileri iki katına çıkacak ve yüzde 75’lik bir indirim vergisi kesintisinden yararlanamayacaklar. Ayrıca, fonlama ve kredi garantilerinin temin edilmesindeki ayrıcalıkları ortadan kalkacak.

Güney Kore hükumeti yeni sertifika vermeyecek

Yeni hükümet politikası uyarınca, bu ay veya daha sonra yeni kurulacak olan kripto para birimi borsaları girişim şirketleri olarak onaylanmayacak. Aynı durum sertifika süresi dolduktan sonra Bithumb, Upbit ve Coinone gibi sertifikalı borsalar için de geçerli olacak Çoğu borsanın sertifikası bu yılın sonunda sona eriyor.

Kripto para birimi borsaları, maliyette artışa ve yatırım cazibesini engellemeye neden olacağından, düzenlemeye karşı. Ayrıca yerel Blockchain endüstrisinin rekabet gücünün azalmasından endişe ediyorlar.

Yeni düzenleme Blockchain ile ilgili her türlü girişimi kapsıyor

Ayrıca, hükumetin yeni tedbiri, sadece kripto para borsalarını değil, aynı zamanda Blockchain ile ilgili her türlü girişim şirketini ve kumar işini de ilgilendiriyor.

Geçmişte, ülkenin dijital içerik ihracatının çoğunun karşılandığı Güney Kore oyun endüstrisi, 16 yaşından küçüklerin çevrimiçi oyunlara erişimini engelleyen kapatma yasasından sonra doğrudan etkilendi. Yasanın uygulanmasından bu yana, Güney Koreli oyun şirketleri yetenekli geliştiricileri işe almada başarısız oldu ve sektörü Çinli oyun şirketlerine kaptırdılar.

Businesskorea

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin