Güney Kore Blockchain sektörü hükümete karşı çıkıyor
Güney Kore Blockchain sektörü hükümete karşı çıkıyor

Güney Kore’deki Blockchain kuruluşları hükümete karşı çıkıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’deki bazı Blockchain kuruluşları, endüstri inovasyonunu boğacağını düşündükleri bir hükümet planını geri itelemek istiyor.Güney Kore Blockchain sektörü hükümete karşı çıkıyor.

Gruplar, Güney Kore KOBİ Bakanlığı ve Startup Bakanlığı tarafından pazartesi günü verilecek bir teklife itiraz ediyorlar. Teklif, ülkenin mevcut girişim sermayesi iş kanununu bir değişiklikten geçirecek. Ülkedeki Blockchain gruplarının isteği, teklif eğer yürürlüğe girerse, kripto para borsalarının eğlence ve kumar işi grubundan hariç tutulmasıdır. Gruplar,  kripto para borsalarının KOBİ’ler ve girişimler olarak gruplanmasını istiyor.

Bakanlığın hareketi, “kripto para borsaları spekülasyonları gibi toplumsal sorunların ortaya çıkmasına” atıfta bulunuyor. Bakanlık, son zamanlarda  kripto ticaret platformlarını vergi avantajlarından  çıkarmak için mevcut yasaları gözden geçirmeyi planlıyor. Bu karar, hükümetin genel ekonomi planı ile uyum içinde gözüküyor.

Güney Kore Blockchain sektörü hükümeti suçluyor

Güney Kore Blockchain sektörü olarak birkaç Blockchain kuruluşundan gelen eleştiri, hükümeti yenilikleri boğmakla suçluyor. Çünkü bu değişimin etkileri borsaların ötesine geçebiliyor. Blockchain endüstrisini bir bütün olarak etkileyebiliyor.

Ülkenin cumhurbaşkanı Moon Jae-in, düzenleyici yenilik için salı günü bakanlıklara itirazda bulunan kurumlar ile ortaklaşa bir mektup gönderdi. Mektupta “Korea Blockchain Association”, “Korea Blockchain Industry Promotion Association” ve “Korea Blockchain Startup Association” tarafından bir itiraz olduğunu belirtildi. Jae-in, karara karşı çıkacağını savundu.

Sektör görüşlerini açıklıyor

Blockchain teknoloji şirketleri görüşlerini açıklıyor:

Bu yasa uygulanıyorsa, IBM’den sonraki en büyük ikinci Blockchain teknoloji patentine sahip yerli şirketler, bir kripto para borsası işlettikleri için, girişim şirketleri olarak sınıflandırmadan hariç tutulacaklar.

Blockchain teknoloji tabanlı şirketler tarafından yapılan araştırma ve geliştirmeye yapılan yatırımlar engellenecek. Bu nedenle, politika yardımları ve vergi teşvikleri alamayan şirketler ya başarısız olacak ya da yurt dışına çıkacak.

Startup Bakanlığı’nın önerisi 4 Eylül tarihine kadar kamuoyunun geri bildirimine açık kalacak. Önerge, Güney Kore’de kripto spekülasyonunu frenlemek için en son arayış oluyor. Bakanlık, bu yılın başlarında, kripto para borsalarından bir istekte bulundu. İstek, borsaların yalnızca Kore vatandaşlarına hizmet sunmasını ve gerçek isim doğrulama sürecini benimsemeyi kapsıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin