Güney Kore’de sağlık sistemi Blockchain teknolojisine emanet
Güney Kore’de sağlık sistemi Blockchain teknolojisine emanet

Güney Kore, Blockchain çalışmalarını bir üst seviyeye taşımak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükümeti Blockchain pazarının ülke için “altın bir fırsat” olduğunu düşünüyor. Ülkenin Strateji ve Finans Bakan Yardımcısı Koo Yun-cheol ülke genelindeki özel sektör şirketlerini bu potansiyelden faydalanmaya çağırdığı bir açıklamada bulundu.

17 Nisan’da yerel haber kaynağı Fn News tarafından aktarılan bilgilere göre Güney Kore Strateji ve Finans Bakan Yardımcısı Koo Yun-cheol, bir dizi özel sektör uzmanıyla bir araya gelerek Blockchain teknolojisi hakkında toplantı gerçekleştirdi.

“Güney Kore olarak Blockchain teknolojisine önem vermeliyiz.”

Koo, Avrupa ve ABD gibi dış pazarlarda Blockchain teknolojisinin büyümesiyle ilgili olumlu tahminlere dikkat çekti. Koo şöyle konuştu:

Blockchain ile ilgili endüstrilerin yılda ortalama %80’den fazla büyümesi bekleniyor. Gelecekte umut verici bir teknoloji olarak dikkat çeken bu piyasadan yararlanmak için yabancı ülkeler yoğun destek veriyor.

ABD, Avrupa ve Çin arasındaki Blockchain farkının önümüzdeki iki veya üç yıl içinde kapanacağı görüşünde olan bakan yardımcısı, toplantıda Güney Kore hükümetinin de bu uzayda aktif rol alması gerektiğini ifade etti.

Koo şöyle dedi:

Piyasa talebinin pilot projeyle doğrulandığı kamu pilot projesi, ana proje olarak benimsenmiş durumda. Sistemin de yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

Ulusal hükümet, ülkenin Blockchain endüstrisini güçlendirmek için henüz somut bir bütçe açıklamadı. 17 Mart’ta Cointelegraph’ın elde ettiği bilgilere göre Güney Kore’deki bakanlıklar, girişimcilere 3,2 milyon dolarlık bir kaynak ayırarak Blockchain endüstrisine destek vermeye başladı.

cointelegprah


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin