featured

Güney Kore, Bitcoin’i Resmi Olarak Tanıyan Ülkeler Arasında Yerini Aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore, uluslararası Bitcoin transferlerini resmen yasalaştırdı.  Bitcoin ticaret platformları ve borsaları için bir düzenleyici çerçeve sağlama arifesinde.

3 Temmuz’da, iktidardaki Demokratik Kore Partisi Temsilcisi Park Yong-jin, Güney Kore hükümetinin Bitcoin pazarını düzenlemeye hazır olduğunu açıkladı. Rep Park’a göre, Bitcoin kullanıcıları ve işletmeleri için Güney Koreli kripto para pazarının ve endüstrisinin büyümesini daha da kolaylaştıracak bir dizi düzenleyici çerçeve oluşturmak için üç değişikliği yaptı.

Rep Park’ın Güney Kore finans düzenleyicilerine önerdiği revizyonlardan biri, Bitcoin işletmelerinin ve ticaret platformlarının en az 436.000 $ ‘lık sermayeye sahip olmalarını ve Müşteri’yi tanıma (KYC) ve Kara Para Aklamayı Engelleme (AML) amaçlı veri işleme tesislerini talep etti.




“Elektronik Mali İşlemler Yasası revize amaçlayan tasarı kapsamında kripto para sektörü işlemlerinde yer alan tüccarlar, komisyoncular, ya da diğer ticari kuruluşlar Finansal Hizmetler Komisyonu düzenleyici onay almak için gerekli olacaktır. Gereksinimler, sermayenin en az 500 milyon won (436,300 ABD Doları) ve veri işleme tesislerinin tutulmasını içeriyor. “

O tarihten bu yana, Güney Kore hükümeti Bitcoin endüstrisi için çeşitli düzenleyici çerçeveler getirdi. Güney Koreli Bitcoin sanayi henüz tam olarak düzenlenmiş olmasa da, Güney Kore hükümeti servis sağlayıcılarının ödemeler, transferler ve işlem yapma yetkisini resmi olarak yasallaştırdı.

Kore Herald’ı da dahil olmak üzere, birçok yerel yayın medyası, yeni revize edilen Güney Kore Döviz İşlemleri Yasasının fintech şirketlerine ve Bitcoin servis sağlayıcılarının Güney Kore finansal düzenleyicisi olan Finansal Denetim Hizmeti (Financial Supervisory Service – FSS) tarafından onaylanmasına izin vermeye başladığını bildirdi. Güney Kore, tıpkı Filipinler gibi bitcoin’i havale yöntemi olarak kabul etti ve bu şirketlere kullanıcıları için 20 bin dolar değerinde bitcoin işleme hakkı tanıdı.

Güney Kore hükümeti yakın gelecekte Bitcoin pazarını ve endüstrisini tamamen düzenlediğinde ve Bitcoin’i Japonya gibi bir havale yöntemi üzerine dijital para birimi olarak yasallaştırdığında, Güney Koreli Bitcoin döviz piyasasının işlem hacmi muhtemelen ciddi bir büyüme kaydedecektir.

Piyasa veri kaynaklarına göre, Güney Kore Bitcoin döviz piyasası, ABD ve Japonya’nın arkasında üçüncü büyük pazar ve toplam Bitcoin ticaretinin yüzde 14’ünü aşıyor.

Kaynak: cointelegrapf





http://www.kriptoparahaber.com/guney-kore-kripto-paralar-icin-yasal-duzenlemeye-hazirlaniyor/


http://www.kriptoparahaber.com/1-nisan-2017-japonyanin-bitcoini-bir-odeme-yontemi-olarak-kabul-etmesi-resmilesiyor/


http://www.kriptoparahaber.com/peach-aviation-japonyanin-bitcoin-kabul-eden-ilk-havayolu-sirketi-oldu/


http://www.kriptoparahaber.com/bitcoin-iranin-icinde-bulundugu-ekonomik-yaptirimlar-sorununa-cozum-oluyor/


 




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin