featured
kim dong-yeon

Japonya’nın ardından Güney Kore de Bitcoin’in önünü açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Başbakan Yardımcısı ve Strateji ve Finans Bakanı Kim Dong-Yeon, Güney Kore hükümetinin Bitcoin pazarı ve vergilendirmesiyle ilgili iyileştirmeler içeren bir yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Güney Kore hükümetinin bu yılın başından beri Bitcoin işletmelerine ve yatırımcılara, Japon hükümeti ve Japon Finansal Hizmet Ajansı (FSA) tarafından dayatılan politikalara yapısal olarak benzer düzenleyici yaptırımlar getirdiği biliniyor. Ayrıca kripto para birimleri ile çalışan alışveriş ve ticaret platformları, her iki ülkede de serbestçe çalışabiliyor; hükümet tarafından sıkı bir gözetime tabi tutulmuyor.

Güney Kore, Japonya’nın yolundan gidiyor

Japonya, ülkede kripto para pazarının büyümesini sağlamak adına bu yıl büyük bir girişim başlatmıştı. Japon hükümeti, Bitcoin endüstrisinin büyüme oranını korumak amacıyla Bitcoin’deki yüzde sekiz tüketim vergisini kaldırdığını açıklamıştı.

Güney Kore’deki mali yetkililer tarafından 2017’de yürürlüğe sokulan düzenlemelerin çoğunun Japonya gibi özgürlükçü ve esneklik odaklı olduğu göz önüne alındığında, Güney Kore hükümetinin Bitcoin için benzer bir vergi politikasına geçeceği düşünülüyor.

Bitcoin’in meşrulaştırılması ve merkezileştirilmesi söz konusu

Bazı ajanslar, Bitcoin toplulukları ve hükümet yetkililerinden gelen açıklamalara göre Güney Kore’de Bitcoin ticaretiinn merkezileştirilmesi ile ilgili kaygı hakim. Bitfinex’in arkasında dünyanın ikinci en büyük kripto para ticaret platformu olan Güney Koreli Bithumb, ülkenin Bitcoin ticaretinde yaklaşık %70’lik bir paya sahip.

Güney Kore’nin Strateji ve Finans Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada pazardaki kripto para ticaret platformlarının daha geniş bir yelpazeye dağıtımı üzerine yeni yöntemler araştırılacağı duyuruldu.

Bankalar da Bitcoin’i deniyor

Güney Kore’nin ikinci en büyük ticaret bankası olan Shinhan gibi ülkenin en büyük ve en etkili finansal kuruluşlarından bazıları, Bitcoin cüzdan sistemlerini test etmeye başladı. Bunun yanında Bitcoin ile güvenli ve sigortalı bir platform sunmak için uzun vadeli bir strateji geliştirmeye çalıştıkları da biliniyor.

Shinhan’dan yapılan açıklamada, Bithumb’ın bu yıl iki kez saldırıya uğradığı göz önüne alındığında, özellikle büyük ölçekli yatırım firmaları ve kurumsal yatırımcılar için bir kasa servisinin gerekli olduğunu vurguladı.

Bununla birlikte, Bitcoin’in yapısını dikkate almak şart. Zira Bitcoin ağı bir peer-to-peer (P2P, uçtan uca) protokolü üzerinde bulunduğundan, Bitcoin’i saklamak için en güvenli yol, kullanıcıların özel anahtarları olması ve fonların mutlak kontrolüne sahip gözetim altında olmayan cüzdanlarda saklanması.

Genel olarak, Güney Kore hükümetinin Bitcoin’in hızlı büyüme oranını kabul etmeye başlamış olması ve Güney Koreli Bitcoin endüstrisini meşrulaştırmak için çeşitli çözümler üretmesi son derece olumlu bir gelişme.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin