Güney Kore, 4 yıllık Bitcoin yargılama sürecinden 10,5 milyon dolar kâr sağladı
Güney Kore, 4 yıllık Bitcoin yargılama sürecinden 10,5 milyon dolar kâr sağladı

Güney Kore, 4 yılda el koyduğu Bitcoin’lerle muazzam bir kâr elde etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore ‘de Kripto paralar, yargı sürecinde yetkililer tarafından el konulduktan sonra dört yıl soğuk cüzdanlarda durdu.

Güney Koreli savcılar 2017’de bir suçludan el koydukları Bitcoin’lerden (BTC) sattı ve tutuklandığı zamandan bu zamana kadar geçen sürede Bitcoin’ler 10,5 milyon dolar daha değerli. Nakitlerin, ülkenin ulusal hazinesinin kasasına yatırıldığı bildirildi.

Suwon Bölge Savcılık Ofisi’nden çıkan raporlara göre, el konulan Bitcoin ilk kez yetkililer tarafından satılıyor ve söz konusu kripto paralar 2017’de soğuk cüzdana konulduğundan bu yana ilk kez hareket ettiriliyor.

El koyma sırasında başlangıçta 238.000 dolar değerinde olan kripto paralar, kısa süre önce 10.8 milyon dolara satıldı ve dört yılda % 4.400 değer artışı oldu. Bu yüzdelik büyümeye dayanarak, Nisan 2017’ye yakın bir tarihte tutuklama yapıldığından Bitcoin’in yaklaşık 1.300 dolardan fiyatlandırıldığını varsayabiliriz.

O sırada yürürlükte olan belirli bir kripto para birimi yasası veya düzenlemesi olmadan, yetkililer kripto paraları soğuk cüzdanda bıraktı. Mart ayının sonlarında, Güney Kore hükümeti ilk kez yaygın kriptoya özgü yasaları yürürlüğe soktu ve borsalara ve sanal varlık hizmeti sağlayıcılarına gerçek isimli yatırım hesaplarını kullanmaları ve faaliyetlerini Kore’nin Finansal İstihbarat Birimi’ne bildirmeleri için daha fazla baskı uyguladı. Savcıların, yasalar 25 Mart’ta yürürlüğe girer girmez kripto paraları sattığı bildirildi.

Güney Kore’nin kripto para birimi alanını düzenleme kararlılığı, kripto’nun vergi kaçakçıları tarafından kullanımına ilişkin ifşalardan ve kara para aklamayı çevreleyen sürekli endişelerden kaynaklanıyor. Ocak 2022’de, kripto para birimi ticaretinden elde edilen karlara % 20 sermaye kazancı vergisi uygulayan yeni yasalar yürürlüğe girecek.

Güney Kore Ulusal Vergi Servisi, geçtiğimiz yıl kripto para birimi yatırımcılarının sayısının % 25 artarak genel ticaret hacminde % 800 artış sağladığını söyledi.

cointelegraph 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin