Afrika’da kripto benimsenmesi artarken düzenleme eksikliği kaygı yaratıyor
Afrika’da kripto benimsenmesi artarken düzenleme eksikliği kaygı yaratıyor

Güney Afrika yeni bir kripto para borsasına sahip oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önemli bir Güney Afrika finans kuruluşu, bir kripto para borsası platformunu piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Güney Afrika yeni kripto para borsasına 2018’in 3. çeyreğinde kavuşacak

14,5 milyar dolarlık dev bir yatırım firması olan Sygnia Asset Management, bu sene kendi kripto para borsasını başlatacak. Sygnia’nın CEO’su Magda Wierzycka, yeni platformun “SygniaCoin” olarak adlandırılacağını ve 2018’in üçüncü çeyreğinde piyasaya sürüleceğini açıkladı. Magda Wierzycka konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Kripto para piyasası, uluslararası alanda ve yurt içinde hızla gelişiyor ve hem iç hem de uluslararası akışları çekiyor. Fintech odak noktası ile Sygnia kripto paraları kucaklamak ve yatırımcılara uluslararası bir altyapı, iyi tasarlanmış gözetim ve standart tasarruf ürünleri ile entegrasyonu desteklenen güvenli bir ticaret ve yürütme platformu sunmak için ilk büyük finansal hizmetler kuruluşu olmak için iyi konumlandırıldı.

Magda Wierzycka, güvenlik ve yürürlükteki mevzuata göre faaliyetlerin gerçekleştirileceğini belirtiyor. Ayrıca Magda Wierzycka, kripto para ticareti faaliyetlerinin Güney Afrika Gelir Servisi (SARS) tarafından vergilendirmeye tabi olacağını da söyledi. Başlangıçta, SygniaCoin New York Eyaleti, yani BitLicense olarak kripto ticaret platformu tarafından benimsenen yasalara dayanarak çalışacak.

Yeni bir özel fon serbest bırakılacak

Ayrıca Sygnia, yatırımcı adına kripto para yatırımlarına tahsis edilecek bir fon açacağını açıkladı. Böylece Sygnia cüzdanlarındaki varlıkları diğer para birimleriyle birlikte depolayabilecek.

Kısa bir süre önce, Güney Afrika Merkez Bankası (SARB), kripto varlıklarının para gereksinimlerini karşılamadığı gerekçesiyle “siber token” olarak kabul edildiğini açıkladı. Açıklama, yeni düzenlemeler oluşturmayı amaçlayan bir fintech platformu kurmanın sonucu olarak geldi. Güney Afrika Merkez Bankası daha önce kripto para ve teknoloji sektörlerini kontrol etmek ve ekonomiyi “sistemik riske” karşı korumak adına  öz düzenleyici bir örgüt  kurdu.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindoo

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin