Güncel Google istatistikleri kripto para piyasası için neler söylüyor?
Güncel Google istatistikleri kripto para piyasası için neler söylüyor?

Güncel Google istatistikleri kripto para piyasası için neler söylüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google Trends üzerinden elde edilen verilere göre “Bitcoin koronavirüs” arama terimi, “Bitcoin halving” terimini geçti. Peki Google aramaları kripto para piyasaları için neler söylüyor?

“Bitcoin koronavirüs” arama teriminin en çok Avrupa ülkelerinden trafik aldığı görülüyor. Araştırmalar; Avusturya, İsviçre ve İrlanda’nın “Bitcoin koronavirüs” için en fazla arama yapan üç ülke olduğunu gösteriyor.

Singapur, Almanya, Avustralya ve Kanada da anahtar kelime için önemli trafik üretirken, ABD 13’üncü sırada yer alıyor.

Bitcoin’in yaklaşmakta olan halving’i, Ethereum’un (ETH) yaklaşan ETH 2.0 yenilemesi için yapılan sorguları önemli ölçüde gölgede bırakıyor.

Mavi: Bitcoin halving
Kırmızı: ETH 2.0

Bitcoin’in önceki halving etkinliğiyle karşılaştırıldığında, “Bitcoin halving” terimi için arama trafiği, aylardır istikrarlı bir şekilde artıyor.

5 yıllık “Bitcoin halving” aramaları

Ancak “Bitcoin halving” için yapılan aramalardaki ani artışların “Bitcoin satın al” aramalarındaki dalgalanmalarla ilişkili olduğu görülmüyor.

İlk beş alternatif kripto para, hacim sıralamasına göre arama alıyor

İlk beş altcoin’e baktığımızda (Ethereum, Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin SV (BSV) arama trafiği hacminin kripto para birimlerinin sıralamasıyla büyük ölçüde ilişkili olduğunu görebiliriz. Yalnızca Litecoin, Bitcoin Cash’ten daha fazla aranıyor ve bu sırayı bozuyor.

12 aylık en büyük 5 altcoin’in aranma sayıları

cointelegraph

Fransa’da Bitcoin “meşru para birimi” statüsü kazandı!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin