Gümüş piyasasında neler oluyor?
Gümüş piyasasında neler oluyor?

Gümüş piyasasında neler oluyor? Gümüş (SLV) fiyatı, piyasadaki fiziksel gümüş sıkıntısıyla (mı) 30 dolara yükseldi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gümüş (SLV) fiyatı, GameStop (GME) hissesine aynı şeyi yaptıktan sonra wallstreetbets Reddit grubu tarafından yapılan satış pozisyon sıkıştırması (short squeeze) çağrılarının ortasında bugün % 11’in üzerinde artarak 30 $ ‘a dokundu. Grubun JP Morgan’ın Gümüş short işlemini düşürmek için 500 $ ‘lık bir fiyatı hedeflemesinden bu yana gümüş fiyatı % 10’un üzerinde arttı. Tıpkı Melvin Capital gibi, JP Morgan bile önemli miktarda Gümüş short işlemi yaptı ve sadece JP Morgan değil, hedge fonların önemli bir kısmı da Gümüş’a karşı kısa pozisyon satın aldı ve bu da onu Wall Street’ta en çok kısa pozisyon alınan pazarlardan biri haline getirdi.

GME’nin bir Reddit grubu ile birlikte perakende pazarının yol açtığı tüm olasılıklara karşı yükselmesi, bu tür açığa satılmış pazarlar için çılgınlığa yol açtı ve sonuç olarak şu anda fiziksel gümüş birçok satıcı listesinden dolayı stokta kalmadı.

Reddit yatırımcıları, Melvin Group gibi JP Morgan’ı da alt edebilir mi?

Gümüş piyasası şu anda o kadar çok sıkıştırılıyor ki, fiyatındaki her 1 dolarlık artış için yaklaşık 200 milyon dolarlık short pozisyon tasfiye oluyor. Benzer durum Wall Street’ta GME hisselerinin birkaç ay içinde 10 doların altından 450 doların üzerine çıktığını gördü.

Büyük bir bitcoin savunucusu olan Max Keizer, bireysel yatırımcıların Wall Street’i sıkıştırmasına yardımcı olmak için şu anda kriptoyu ön plana çıkarıyor. Hatta 2010 yılı başlarında yaptığı benzer bir kampanyayı yeniden gündeme getirdi.

Orange Pill adlı popüler bir bitcoin podcast’ine ev sahipliği yapan Keizer’in ilk zamanlarda yaptığı yaklaşık 100.000 $ ‘lık Bitcoin fiyat tahminleri komik geliyordu. Ancak Bitcoin bu Ocak ayında 40.000 $’ ın üzerinde artış gördükçe insanlar onun tahminlerine ağırlık vermeye başladı. Geçenlerde insanlara aynı şeyi hatırlattı ve dedi ki,

2010: İnsanlar, Max ve Stacy’nin küresel bir “short squeeze” ile gümüş fiyatını 500 ABD dolarına çıkarabileceğine inanmadı.

#ShortGümüş fikri şimdi test edilecek!

2011: İnsanlar Max & Stacy’nin #Bitcoin’in (sonra 1 $) fiat’ın yerini alacağına ve 100.000 $ ‘ın üzerinde işlem yapacağına inanmadılar.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin