Haftalık kapanış öncesinde Bitcoin ve türevleri ne durumda?

Güçlü Temmuz ayından sonra Bitcoin ve türevleri Ağustos’a nasıl başladı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mayıs ve Haziran ayını Bitcoin ve türevleri ağır yaralı geçirdi. 20 bin doların altına kadar sarkan BTC, piyasaya büyük korkuya neden olmuştu. Aşırı korku seviyesiyle beraber yatırımcılar piyasadan elini çekmişti.

Temmuz ayına geldiğimizde ise 2 ayın tüm kayıpları silindi. 20 bin doların üzerinde kalmayı başaran lider kripto para birimi psikolojik sınırı test etmedi. Bu da yatırımcının yeniden ilgi çekmesine neden oldu.

Bitcoin ve kripto para piyasası, ikinci çeyrekte ciddi bir düzeltmenin ardından geçen ay Temmuz ayında güçlü bir şekilde toparlandı. Şu anda 23.300 $ seviyelerinde işlem gören Bitcoin, geçen ay %20’ye yakın kazanç kaydetti.

Bitcoin ve türevleri Ağustos’ta daha umutlu

Kripto piyasası Ağustos ayından daha çok umutlu. Topluluk Bitcoin ve türevleri için bu ay içinde daha iyi performans bekliyor. Bununla birlikte, buradaki daha büyük soru, Bitcoin’in bundan sonra nereye gideceği. Zincir üstü veri sağlayıcı Santiment raporlarına göre;

“NVT modelinin Mayıs ve Haziran aylarında artan boğa ayrışmasının sonunda bir fiyat sıçramasının gerçekleştiğini gördükten sonra Bitcoin Temmuz ayında %18 arttı. Fiyatlar yükseldikçe ve token dolaşımı biraz azaldıkça nötr bir sinyalle Ağustos her iki yönde de hareket edebilir.”

Öte yandan, Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, risk ödülünün Bitcoin lehine önemli ölçüde eğildiğini söyledi. McGlone,

“Temmuz, Bitcoin tarihindeki en yüksek indirimi, 100 ve 200 haftalık hareketli ortalamalarına işaret etti. Bunun toparlanması için etkileri oldu. Tarihin en büyük boğa piyasalarından biri için riske karşı ödülün olumlu yönde eğildiğini görüyorum.” 

Hisse senedi ve kripto piyasaları

Fed’in faiz artırımına rağmen ABD hisse senedi piyasası Temmuz ayında güçlü bir performans sergiledi. Bazı piyasa analistleri, piyasanın buradan itibaren yükselmeye devam edeceği konusunda iyimser.

Tabii ki, hisse senedi piyasası yükseldikçe, Bitcoin ve türevleri de onları benzer çizgilerde takip edecek. Dünyanın en büyük ikinci kriptosu Ethereum (ETH) geçen ay dipten %60’tan fazla yükseldi. ETH’deki son fiyat rallisi, Ethereum’un Bitcoin’i ters çevirmesi tartışmasını bir kez daha ateşledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin