FTX’in likidite sorununa şimdi SEC’de dahil oldu

Grayscale’in Bitcoin ETF’i reddedildi: Şirket, anında SEC’e dava açtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 29 Haziran Çarşamba günü, ABD Menkul Kıymetler Borsa ve Komisyonu, Grayscale’in ETF’ini değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde sonucun çıkması an meselesi demiştik. Sonuç artık belli oldu. SEC, Bitcoin Trust (GBTC) aracını bir spot Bitcoin’e dönüştürmek için başvurusunu reddetti.

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticilerinden biri, ajansın Çarşamba günü amiral gemisi Bitcoin güvenini borsada işlem gören bir fona (ETF) dönüştürme başvurusunu kabul etmedi. Bu haberden sonra ise Grayscale karşı atağa geçti. Kabul görmeyen ETF sonrası şirket, kısa bir süre sonra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) dava açtı.

Grayscale Investments, web sitesinde yayınlanan bir bildiride, “Kararından derin bir hayal kırıklığına uğradık ve aynı fikirde değiliz” dedi. SEC, aynı gün Bitwise’ın spot bitcoin ETF başvurusunu da kabul etmedi.

Grayscale büyük şaşkınlık yaşadı

GBTC ürününü spot Bitcoin ETF’ye dönüştürme başvurusunu geçen yıl Kasım 2021’de sunmuştu. İnceleme değerlendirmesi için 240 günlük son görev süresi bu Temmuz 2022’de sona erecekti. Ancak karar biraz daha erken gelmiş oldu.

Grayscale CEO’su Michael Sonnehshein, en son ret hakkında yorumda bulundu:

“Grayscale, SEC’in yatırımcıları koruma, adil, düzenli ve verimli piyasaları sürdürme ve sermaye oluşumunu kolaylaştırma yetkisini destekliyor ve buna inanıyor. SEC’in spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya çıkmasını engellemeye devam etme kararından derin bir hayal kırıklığına uğradık ve şiddetle aynı fikirde değiliz.

ETF başvuru inceleme süreci boyunca, Amerikalı yatırımcıların ezici bir çoğunlukla GBTC’nin, dünyanın en büyük Bitcoin fonunu ABD düzenleyici çevresine daha da yaklaştırırken milyarlarca dolarlık yatırımcı sermayesinin kilidini açacak olan spot bir Bitcoin ETF’ye dönüştüğünü görme arzusunu dile getirdiklerine inanıyoruz. Yatırımcılarımızı ve Bitcoin yatırım araçlarının adil düzenleyici muamelesini savunmak için firmanın tüm kaynaklarından yararlanmaya devam edeceğiz.”

SEC’in kararına meydan okuyan Grayscale, Çarşamba günü karşı bir karar aldı. Şirket, inceleme dilekçesine göre ABD Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi’nden SEC’in kararını gözden geçirmesi için dava açtı.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin