Bitcoin’in dijital altın anlatısını güçlendiren gelişme – işte ayrıntılar
Bitcoin’in dijital altın anlatısını güçlendiren gelişme – işte ayrıntılar

Grayscale’in Bitcoin anketi çarpıcı sonuçlara ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital varlık yöneticisi Grayscale Investments tarafından yapılan bir anket, yatırımcıların Bitcoin ilgisinin arttığını ve piyasa değerine göre lider kripto para biriminin ana akım benimseme yolunda olduğunu gösteriyor.

Salı günü yayınlanan Grayscale’in “Bitcoin Yatırımcı Çalışması” isimli ankete yanıt veren ABD yatırımcılarının yarısından fazlasının (% 55) 2020’de Bitcoin (BTC) satın almakla ilgilendiğini ortaya çıkardı.

Pandemi süreci Bitcoin için anlamlı

Şirket, bir önceki yıla kıyasla, sonuçların %19 yükseldiğini ve bu yükselişin “önemli bir artış” olduğunu belirtti.

Veriler ayrıca, Bitcoin yatırımcılarının çoğunun son 12 ay içinde Bitcoin’e para ayırdığını, %38’inin son dört ayda,%26’sının beş ila altı ay önce ve %19’unun ise yedi ila 12 ay önce yatırım yaptığını gösterdi.

Araştırmaya göre, Bitcoin yatırımları için en güçlü ifade edilen etken, katılımcıların %63’ünü yatırıma teşvik eden koronavirüs salgınıydı.

screen-shot-2020-10-27-at-12-43-05-pm

ABD’deki toplam Bitcoin yatırımcı sayısı da bir önceki yılki 21 milyon rakamından 11 milyon artarak 32 milyona yükseldi.

Ankete katılanların neredeyse yarısı, dijital para birimlerinin on yılın sonunda ana akım haline geleceğine inandıklarını söyledi.

Diğer ilginç bulguların yanı sıra anket, koleje veya üniversiteye gidenlerin Bitcoin’e yatırım yapma olasılıklarının daha yüksek olduğu sonucuna vardı. Ayrıca erkekler kadınlara göre daha fazla Bitcoin’e yatırım yapıyor.

Yatırımcılar, düşük giriş maliyeti ve büyüme varlığı potansiyeli nedeniyle Bitcoin’e dikkat çekiyor. Katılımcıların %59’luk kısmı BTC’yi motive edici bir faktör olarak gösterdi. 2019’da bu rakam %51 şeklinde idi.

screen-shot-2020-10-27-at-12-46-55-pm

Yaşlı nüfus Bitcoin’e mesafeli

Çalışma, olumsuz görüşleri de barındırıyor. Ancak 55-64 yaşlarındaki insanların sadece %40’ının Bitcoin’e aşina olduğu ve sadece %30’unun yatırım yapmayı düşüneceği sonucuna ulaşıyor.

Çalışma, bitcoin’e yatırım yapmakla ilgilenmeyen anket katılımcıları arasındaki yaygın endişelerin genel olarak daha yaşlı yatırımcıların görüşlerini yansıttığını gösterdi.

Yaşlı katılımcıların % 81’i Bitcoin’in çok volatil olduğunu düşünürken, %84’ü de yatırım iştahı ve profili için çok riskli olduğunu söyledi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin