Grayscale, Bitcoin ETF için yeni bir adım daha attı, işte detaylar!

Grayscale, SEC’in Bitcoin ETF onayında sorun olmaması gerektiğini düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Spot Bitcoin ETF’e olan talep gün geçtikçe artıyor. En büyük endüstri için bazı kuruluşlar bastırıyor. ABD SEC, Bitcoin Vadeli İşlemler ETF’ini onaylama konusunda rahatlarken, piyasa, spot Bitcoin ETF’in bu yıl 2022’de gelmesi konusunda umutlu. Umut besleyen kuruluşlardan biri de Grayscale…

Nisan ayının başlarında SEC, Teucrium Bitcoin Vadeli İşlemleri ETF’ini onaylamıştı. İlginç bir şekilde, bu vadeli işlemler ETF’i 1933 Menkul Kıymetler Yasası kapsamında dosyalandı. Bununla birlikte, geçen yıl onaylanan diğer Bitcoin Vadeli İşlemleri ETF’leri, 1940 Yatırım Şirketi Yasası kapsamında onaylandı. Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, bu yeni gelişme hakkında şunları söyledi:

“SEC açısından bakıldığında, 40 Act ürününde 33 üründe olmayan çeşitli korumalar vardı. Ancak bu korumalar SEC’in altta yatan Bitcoin piyasası ve dolandırıcılık veya manipülasyon potansiyeli konusundaki endişelerini hiçbir zaman ele almadı.

Bu nedenle, şimdi düşüncelerini geliştirmiş olmaları ve Teucrium ile 33 Act ürünü onaylamaları, bu argümanı geçersiz kılıyor. Bitcoin vadeli işlemleri ile vadeli işlem sözleşmelerine değerini veren temel Bitcoin spot piyasaları arasındaki bağlantıyla ilgili konuşuyor.”

SEC için ETF sorun olmamalı

Grayscale CEO’su, SEC’in bir spot Bitcoin ETF’yi onaylamasının “ne zaman” meselesi olduğunu söyledi. Ayrıca ABD SEC’in vadeli ETF’ye ve spot ETF’ye aynı mercekten bakması gerektiğini de ekliyor. Aksi takdirde, menkul kıymetler düzenleyicisi “İdari Prosedür Yasası ihlali”ni çiğniyor.

Grayscale, Bitcoin Trust’ı spot Bitcoin ETF’ye dönüştürmek için başvuruda bulundu. Bu yıl Temmuz ayına kadar SEC’den haber alacaklar. Grayscale CEO, savunmalarını reddederse SEC’e dava açabileceklerini ima etti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin