Aralık ayına girerken piyasa değerine göre en iyi 10 Metaverse projesi
Aralık ayına girerken piyasa değerine göre en iyi 10 Metaverse projesi

Grayscale, Metaverse’in trilyon dolarlık endüstri olabileceğini öngörüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Grayscale yayınladığı son raporda son günlerde gündemden düşmeyen Metaverse ile ilgili dikkat çeken tahminlerde bulundu. Metaverse, bu boğa sezonunda NFT pazarını geride bıraktı, çünkü daha fazla proje sanal gerçeklik dünyasına girmeyi hedefliyor. Grayscale ise yayınladığı raporda Metaverse kullanıcılarının sayısının bir buçuk yıl içerisinde 10 kat artacağını tahmin ediyor.

Raporda ayrıca, Metaverse evreninin mevcut oranda gelişmeye devam etmesi halinde, gelecek yıla kadar trilyon dolarlık bir Pazar haline gelebileceği söylendi. Paylaşılan grafikte 2021 yılının son çeyreğinde yeni zirvelere ulaşan ve artan sayıda Metaverse cüzdanı göstermekte.

Metaverse

Rapor, Metaverse’in erken aşamada olmasına rağmen eğlence ve emlak endüstrisinde nasıl önemli hale geldiğini belirtiyor. Metaverse, Facebook’un Web 2.0 için yaptığına oldukça benzer şekilde Web 3.0’ın anahtarı olacağı söyleniyor. Raporda şu ifadelere yer verildi:

Web 2.0 mobil internet, interneti nasıl, nerede, ne zaman ve neden kullandığımızı değiştirdi. Buna karşılık, bu, iş modellerimizi, kültürümüzü ve politikamızı değiştiren kullandığımız ürünleri, hizmetleri ve şirketleri değiştirdi. Web 3.0 Metaverse de aynı şeyi yapma potansiyeline sahip.

Web 3.0 tabanlı ekonomi şimdiden trilyon dolarlık Pazar haline geldi. Bu payda en büyük nedenlerden biri ise Facebook oldu. Facebook gibi kuruluşların eksiksiz bir markalaşma revizyonu yapması Metaverse’i dikkat çeker hale getirdi.

Aşağıdaki grafik, günümüzün çevrimiçi oyunları ile açık dünya sistemine sahip bir Metaverse’nin arasındaki farklar yer alıyor.

Metaverse

 

Yükselişte olan Metaverse tokeni MANA

Kripto piyasasının çoğunun devasa bir Ekim ayında yaşanan yükselişin ardından düşüş eğilimindeyken birkaç Metaverse token tüm zamanların zirvesine yükselmeyi başardı. Decentraland (MANA), birçok ünlünün ilgisini çeken ve aynı zamanda New York’taki bazı lüks dairelerden daha yüksek olan 2.45 milyon dolarlık sanal bir mülkün son satışını gerçekleştiren en popüler tokenlerden biri oldu.

Decentraland’ın yerel tokeni MANA, diğer kripto tokenlerinin çoğu %20 oranında düştüğünde bile geçen ay yaklaşık 9 kat arttı.

Metaverse

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin