Grayscale Investments, Bitcoin ETF başvurusu yapmaya çok yakın!
Grayscale Investments, Bitcoin ETF başvurusu yapmaya çok yakın!

Grayscale Investments, Bitcoin ETF başvurusu yapmaya çok yakın!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Grayscale yatırımları önümüzdeki günlerde dünyanın en büyük Bitcoin fonunu Bitcoin ETF’ye dönüştürmek için başvuru yapmayı planlıyor. Rakiplerinin vadeli işlemlere dayalı Bitcoin ETF’sine yeşil ışık yaktıktan sonra Grayscale SEC’e başvuru girişiminde bulunmaya karar verdi. Bunun için ajanstan onay Cuma günü geç geldi.

Grayscale alınan haberlere göre uygulama için 75 günlük bir inceleme başlatacak ve onay alınması durumunda Bitcoin’i varlık sınıfı olarak resmi hale getirmek için önemli bir adım olarak görülüyor. Bitcoin fiyatının 60.000 doların üzerine çıkmasıyla şimdiye kadar elde ettiği en yüksek fiyata oldukça yakın. BTC yükselişiyle birlikte Çin yasaklarıyla oluşan baskıya ve diğer oluşan olumsuz durumlara karşı ne kadar dirençli olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kripto yatırımcıları hâlâ tam anlamıyla memnun değil

Bitcoin vadeli işlemleri ETF’nin çıkışı önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilmesine rağmen bazı yatırımcılar hâlâ memnun değil. ETF’nin gerçek Bitcoin yerine Chicago Ticaret Borsası’nda işlem gören türev sözleşmelerle bağlantılı olacağı için atılacak adımı yetersiz görüyorlar. Bununla birlikte, Grayscale’in Bitcoin ETF uygulaması, ona bağlı türevleri değil Bitcoin tarafından desteklenen bir yatırımın temsilcisi olacak.

Grayscale Investments şu anda GBTC güveni için Bitcoin’in önemli bir miktarını elinde bulunduruyor. Elde edilen verilere göre geçen hafta itibariyle GBTC, yönetim altında 38.7 milyar dolarlık varlığa sahip. Şirket, kriptoya yatırım yapma konusunda öncü olmuştu ve ilk ETF başvurusunu Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirmişti.

Grayscale CEO’su: “SEC Bitcoin vadeli işlem ETF’sini desteklemek için dar görüşlü”

Daha sonra Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan Bitcoin piyasasında %100 güvenli olmadığına dair sinyaller aldıktan sonra yaptığı başvuruyu geri çekti. Kaynağa göre, Grayscale’in mevcut uygulaması, Bitcoin vadeli işlemleri iyi ilerlerse düzenleyicilerin temel piyasada rahat olması gerektiği mesajıyla SEC’in elini zorlama girişimi olarak düşünülüyor.

SEC yine de Grayscale’in başvurusunu geciktirmeyi veya tamamen reddetmeyi seçebilir. Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, SEC’in vadeli işlemlere dayalı ETF tercihini kamuoyu önünde eleştirdi ve tercihi dar görüşlü ve yatırımcılara zararlı olarak gördüğünü açıkladı.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin