Grayscale bu DeFi projesine yatırımını duyurdu ve token fiyatı önemli artış kaydetti
Grayscale bu DeFi projesine yatırımını duyurdu ve token fiyatı önemli artış kaydetti

Grayscale Bitcoin Trust primi tarihte ilk kez negatifte! İşte sebebi ve olası sonuçları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Grayscale, son birkaç ayda Bitcoin ile ilgili birçok gelişmenin başında yer aldı. Son olarak GBTC priminin 2013’teki lansmanından sonra ilk kez negatife döndüğü açıklandı. Bahsedilen bu prim, düzenlemelere uyarken Bitcoin ile etkileşime geçmek isteyen çoğunlukla kurumsal alıcılar adına bir “fazla ödemeyi” temsil ediyor.

Grayscale Bitcoin Trust primi neden önemli?

Tarihsel olarak, GBTC primi oldukça yüksekti. Geçen ay yaklaşık %40 olarak ölçüldü. Ancak 2 Şubat’ta Skew’den gelen veriler bu istatistiğin hafifçe toparlanmadan önce %-1,5’e düştüğünü doğruladı.

Primlerdeki düşüş, akredite yatırımcıların artan satışlarından veya akredite olmayan yatırımcılardan bu fiyat üzerinden GBTC talebinin olmamasından kaynaklanıyor olabilir. GBTC’ye olan bu talep eksikliği, piyasadaki artan rekabetten kaynaklanıyor da olabilir ve talebi başka bir yere yönlendirebilir.

Bu durum yakın zamanda yayınlanan bir makalede vurgulandı:

“Kurumsal satın alma, GBTC’ye yapılan bir yatırımdır ve kurumlar, bir prim karşılığında GBTC satın almaktadır. Prim düştüğünde talebin düşmesi bekleniyor ve olan da bu. Bu neyi gerektirir? Talep düşüşü, kurumsal GBTC satın alımında bir duraklama ya da daha kötüsü durma olabileceğini gösteriyor ve bu aynı zamanda Bitcoin talebinin geri çekilme olasılığını da vurguluyor.”

Trust ürünlerine ilgi artıyor

SEC’in henüz Amerika Birleşik Devletleri’nde bir Bitcoin ETF’yi onaylamamasına rağmen, bir dizi şirket yakın zamanda bir Bitcoin yatırım Trust aracı sunma niyetlerini işaret eden başvurular sundular. Bunların en sonuncusu 29 Ocak’ta dosyalamasını gerçekleştiren BlockFi oldu.

GBTC’ye yatırım yapmak, birçok kurum için uzun süredir popüler bir ticaret. Yakın zamanda Three Arrows Capital, Grayscale’in Bitcoin Trust’ında 1,2 milyar doların üzerinde bir pozisyon açıkladı.

Bununla birlikte mevcut senaryo göz önüne alındığında, indirimli GBTC ticaretinin dezavantajı oldukça önemli olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin