Grayscale, Bitcoin ETF için yeni bir adım daha attı, işte detaylar!

Grayscale, Bitcoin ETF için yeni bir adım daha attı, işte detaylar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital varlık yöneticisi Grayscale, Bitcoin ETF üzerinden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) onay almak için yeni yönteme başvuruyor. ETF alabilmek adına her yolu deneyen Grayscale, onay almak için sonuna kadar ısrarcı olacak. 

2022 yılı geçtikçe, Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonları (ETF) çağrısı da artıyor. Uzmanlar, er ya da geç Wall Street borsalarına gireceğine inanıyor. Bu tüm endüstri için kaçınılmaz bir gerçek olduğu düşünülüyor. Bu denli isteklerin artmasından sonra gözler ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) çevriliyor.

Grayscale, Bitcoin ETF için Temmuz ayını işaret ediyor

Bir rapora göre, Grayscale komisyona talebini artırmak için yasal tekniklere odaklanan bir mektup yazdı. Varlık yöneticisi, 40 milyar dolarlık Bitcoin’ini bir ETF’ye dönüştürmek istiyor. Grayscale’in hamlesi, komisyonun borsada işlem gören fonun geleceği hakkında bir tartışma yaptığı bir dönemde geldi. Ancak Grayscale’in talebine ilişkin karar Temmuz ayında herhangi bir zamanda çıkabilir.

Bu tür kripto ile ilgili yaklaşık üç ETF’nin zaten onay için sırada olduğu biliniyor. Bu arada, Grayscale’in proaktif yaklaşımı, sonunda SEC’in kararını zamanında vermeye zorlayacaktır.

Grayscale, 

“Konu onaylamaya geldiğinde, spot bitcoin ürünlerine Bitcoin vadeli işlem ürünlerinden farklı davranmanın bir temeli yok.”

SEC’in bahaneleri tükeniyor mu?

Grayscale’in CLO’su Craig Salm, komisyonun ETF’nin kuralları ile spot ETF’nin düzenlemeleri arasındaki farka güvenme potansiyelini sürekli olarak kaybettiğini vurguladı.

Komisyon, spot kripto ETF’lerini reddetmenin ana nedeni olarak kripto varlıklarının “piyasadaki izleme ve manipülasyondaki zorluğu” gösterdi. Kripto vadeli işlemlerini tutan borsa fonları, alım satımları düzenleyiciler tarafından izlendiği için piyasada zaten mevcut.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin