Grayscale artık toplam var olacak 21 milyon bitcoin'in % 3'ünden fazlasına sahip
Grayscale artık toplam var olacak 21 milyon bitcoin'in % 3'ünden fazlasına sahip

Grayscale artık toplam var olacak 21 milyon bitcoin’in % 3’ünden fazlasına sahip

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Firma şu anda bitcoin’in toplam 21 milyon arzının % 3’ünden fazlasına sahip olduğu için BTC fiyatı, adaptasyonu ve tedariğinde Grayscale hayati bir role sahip.

Önde gelen dijital varlık yöneticisi Grayscale, bitcoin tedariki üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmaya devam ediyor. Son tahminlere göre, şirket şu anda var olacak 21 milyon BTC’nin % 3’ünden fazlasına sahip.

Grayscale ’in BTC Hakimiyeti

2013’te piyasaya çıkan Grayscale, yönetilen 27 milyar dolardan fazla varlığa sahip en büyük kripto para varlık yöneticisi konumunda

Biraz beklendiği gibi, şirketin Bitcoin Trust (GBTC), kurumların ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) rapor veren halka açık bir fon aracılığıyla BTC’ye dolaylı yatırımı sağlayan en popüler ürün. Yatırımcılar, varlıkları depolama ve yönetme konusunda endişelenmeden genellikle bir prim öder.

GBTC’nin popülaritesi, kurumların alana katılmaya daha istekli olmasıyla geçen yıl patladı. Grayscale, AUM’unun 2020’de 10 kat fırladığını bildirdi. Dahası, firma yalnızca 2020’nin 4. çeyreğinde 2013-2019’un toplamından daha fazla fon topladı ve BTC ön planda yer aldı.

GBTC’ye fon tahsis eden yatırımcılar, Grayscale’in bitcoin sahibi olarak desteklediği bir fondan hisse satın alır. Ve şirket, hızla artan talebe ayak uydurmak için geçtiğimiz yıl büyük miktarda BTC satın aldı.

Varlık yöneticisi Q4 2020 raporunda, “Mayıs 2020’deki halvingin bir sonucu olarak yeni oluşturulan Bitcoin arzı yavaşlarken, Grayscale’e girişlerin anlamlı bir şekilde hızlandığını” yazdı. Aslında firma, ödül yarılanmasından bu yana çıkarılan bitcoinlerin neredeyse iki katı kadar Bitcoin satın aldığını söyledi.

Grayscale ’in elinde ne kadar bitcoin var?

Son raporlar Grayscale’in BTC ticaret çılgınlığını gözler önüne serdi. İzleme kaynağı Bloqport, varlık yöneticisinin 24 saat içinde 16.244 BTC satın aldığını söyledi. Bu önemli miktar, USD cinsinden yaklaşık 600 milyon dolar yapıyor.

Son olarak Bloqport, Grayscale’in yönetim altındaki bitcoinlerinin şimdiye kadar var olan tüm BTC’lerin % 3’ü olduğunu belirtti. Şirket verileri bunu doğruluyor.

Grayscale’in web sitesine göre GBTC, hisse başına 0.00094919 BTC ile 666.675.200 adet tedavüldeki hisseye sahiptir. Basit matematikle bu miktarın 643.801 bitcoine eşit olduğunu görebiliriz. Bu,  21 milyonluk toplam arzın % 3.013’üne denk geliyor. Dahası, bu satırları yazarken dolaşımdaki tüm 18.604.000 bitcoinin % 3.40’ı olduğunu da söylemek mümkün.

Bitcoin fiyatı için GBTC ne kadar önemli?

ABD’nin dev çokuluslu yatırım bankası JPMorgan Chase & Co’nun analistleri, Grayscale Bitcoin Trust’ın varlığın performansı ve benimsenmesi üzerindeki önemini defalarca vurguladılar.

Stratejistler, son raporunda, kurumları GBTC’ye yatırım yapmaktan uzaklaştırabilecek bir düzeltmeden kaçınmak için kripto para biriminin 40.000 doları aşması gerektiğini söyledi.

Dahası, Vakfın bu tür geri çekilmeyi önlemek için önümüzdeki birkaç hafta boyunca günde en az 100 milyon dolarlık alımları sürdürmesi gerektiğini belirttiler.

Bu haber ilk olarak cryptopotato’da yayınlanmıştır.3


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin